Danas kada se navršava tačno 58 godina od smrti legendarne holivudske dive, prisećamo se njenog lika, ali i šarma kroz nekolicinu fotografija na kojima je uhvaćena njena prava priroda, iskrenost, krhkost i poseban poletan šarm kojim je zračila.

Život slavne Marilyn Monroe tragično se okončao 1962. u njenoj 36 godini.

Činjenice vezane za smrt najpoznatije plavuše na svetu ni dan danas nisu u potpunosti razjašnjene, mada je osnovana sumnja da je u pitanju samoubistvo.

Mnoge stvari u vezi života slavne glumice, ali i njene ličnosti, ostale su nerazjašnjene i dalje intrigiraju javnost.

Tako je recimo manje poznato da je Marilyn bila odlična kuvarica, te veliki ljubitelj knjiga. S obzirom da nije imala formalno školsko obrazovanje, kupovala je brojne knjige iz najrazličitijih oblasti i posedovala ih na stotine u svojoj biblioteci.

Najveća zabluda u vezi nje jeste ona da je bila glupa plavuša, što je mnogima bilo "logično" upravo zbog toga što se nije školovala na uobičajen način, kao i zbog uloga naivnih plavuša koje je verno tumačila.

Uostalom, poznati njujorški dramaturg Arthur Miller, sigurno godinama ne bi bio zainteresovan za jednu bezveznu plavušu lepog lica, a ponajmanje ne bi sa njom želeo da osnuje porodicu, da su glasine ovog tipa bile samo upola tačne.

U prilog ovoj tvrdnji, koju je Marilyn za života prilično bolela, ide i izjava njene biografkinje:

"Bila je vrlo duhovita. Glupa plavuša bila je uloga, bila je glumica, zaboga! Tako dobra glumica da danas niko ne veruje da je bila išta drugo osim onoga kako se prikazivala na ekranu".

Mnogo puta do sada prikazane su manje poznate fotografije lepe Marilyn, toliko puta da verovatno više ne postoji takva vrsta fotografija, ali retko kada smo imali priliku da je vidmo bez šminke, frizure ili ispoziranog osmeha i poze..