O knjizi su pored autora govorili: Milica Mihajlović glumica, Nebojša Romčević, profesor i dramaturg, Svetislav Basara, književnik, Jasna Novakov Sibinović direktorka Geopoetike i Dejan Tiago Stanković, književnik, koji je bio u ulozi moderatora.

Pisac Svetislav Basara izjavio je da su u knjizi svi Sergejevi kvaliteti sa ekrana i pozornice i lavina sumanute i ludačke energije, dok je profesor i dramski pisac Nebojša Romčević duhovito i na oduševljenje svih pristunih pričao o Sergejevim studentskim danima i glumačkim počecima. Istakao je da je prema njegovom mišljenju ’’Stovarište’’ nešto između romana toka svesti i autobiografije i dodao :’’Zamislite da sedite sa ludim pesnikom, psihotičnim slikarom, depresivnim beskućnikom, genijalnim detetom. E tako se osećate kada čitate ovu knjigu’’.

Sergej je, pričajući brojne anegdote, pokušao da dočara prisutnima proces nastajanja knjige, koju je stvarao tri godine i koju čine: autobiografske priče, pesme (Sergej je autor svih pesama, osim dve) i crteži dece, koje je Trifunović predstavio prisutnima. Istakao je da je jedna od osoba zaslužnih za to što je uopšte počeo da piše Džoni Štulić, a da je pisanje krenulo od novinskih kolumni, a onda su od toga nastajale priče, na koje je zatim dodao poeziju.

Pesme su Sergeju posebno važan deo knjige, a citiravši Matiju Bećkovića da “poezija služi da se izgovori nešto što se ne može izgovoriti”, uveo je promociju u završnicu kada su pušteni audio snimci glumaca koji čitaju njegove pesme - Voja Brajović, Marko Grabež, Milica Mihajlović...

Knjiga ’’Stovarište’’ Sergeja Trifunovića je dostupna u svim knjižarama u Srbiji.

DD214813
Dalibor Danilović