Posle niza uspešnih singlova, koji su mnogima obeležili prethodne dve godine, Ida Prester nam pred samo leto donosi saradnju sa mladim i talentovanim umetnikom, Fantomom. Za svoju prvu saradnju napravili su i spot koji je režirao Miroslav Miša Terzić, dok je Fantom za samu pesmu osmislio plesni aranžman pun retro sinotva, baziran na zvuku osamdesetih.

Povodom novog singla Ida kaže: "Ovo je pjesma o ljudima koji se opiru ljubavi, a zapravo je od početka sve jasno. Iz straha igraju igrice, prave se ludi i samo gube vrijeme. Za njih je smišljena i poruka pjesme: ’Prestani s inatom i dođi da me voliš, moglo bi biti dobro baš, budalo’. Nek vam ova pjesma i poruka budu soundtrack ljeta koji stiže, ljeta u kojem ćemo nadoknaditi sve propuštene poljupce i zagrljaje."


Ida je inače pratila Fantomov rad nekoliko godina, i smatra ga vrlo autentičnim, jer stvara sint pop hitove popularne među indie publikom u celom regionu. ’’Čim sam krenula u pisanje ove pjesme čula sam njegov vokal. A i vizualno se savršeno uklopio u ovu noćnu fantaziju. Nevjerojatno je fotogeničan i stajliš." – dodaje Ida.

"Pesma “Budalo” je sudar dve različite generacije alternativnog domaćeg popa. Iako se sam zvuk definirše kao “retro”, tematika pesme je moderna, pa se tako svaka generacija može pronaći u njoj i osetiti njen vajb u i emociju. Ida već duže vreme daje pravi primer svojim starijim kolegama podržavajuću nas koji smo na početku i kojima je takav vid podrške jako potreban i značajan." – prokomentarisao je Fantom.

Ljubavna igra Ide i Fantoma prenesena je i u zanimljiv pop art video koji potpisuje iskusna filmska ekipa. Režije se prihvatio Miroslav Terzić, autor nagrađivanog filma Šavovi i serije Tajkun, a vizualni deo potpisuje snimatelj Miloš Jačimović (Tilva Roš). Kostime je osmislio Idin dugogodišnji art direktor Marko Ćerketa.