Objavljivanje vesti da će Elton John i Britney Spears snimiti duet rezultiralo je velikim uzbuđenjem obožavalaca širom sveta. Danas je čekanju došao kraj, jer je dugoočekivana saradnja pod nazivom „Hold Me Closer“ konačno tu! Numera, koju je producirao Andrew Watt, nastala je kao remix Eltonovog hita „Tiny Dancer“, a sadrži elemente i drugih kultnih pesama iz njegovog legendarnog kataloga među kojima su „The One“ i „Don't Go Breaking My Heart“.

„Apsolutno sam oduševljen što sam imao priliku da radim sa Britney Spears; ona je istinska ikona, jedna od najvećih pop zvezda svih vremena i na ovoj pesmi zvuči neverovatno. Jako je volim i oduševljen sam onim što smo zajedno stvorili“, izjavio je Elton John. Britney potvrđuje ova osećanja i dodaje kako je veoma počastvovana pozivom za saradnju.

„Bila sam veoma počastvovana kada me je jedan i jedini Sir Elton John zamolio da mu se pridružim na jednoj od njegovih najlegendarnijih pesama. Tako smo uzbuđeni što će fanovi to čuti! Hvala ti, Eltone, što si me pozvao, zahvalna sam što mi je pružena prilika da sarađujem sa takvim legendarnim umom“,rekla je Britney.

Upravo je izašla pesma Elton Johna i Britney Spears, a mi vam otkrivamo sve o tome!
Michael Kovac/Getty Images North America WEST HOLLYWOOD, CA - FEBRUARY 24: (L-R) Recording Artist Britney Spears and Sir Elton John attend the 21st Annual Elton John AIDS Foundation Academy Awards Viewing Party at West Hollywood Park on February 24, 2013 in West Hollywood, California. (Photo by Michael Kovac/Getty Images for EJAF)

Seme iz kog je nikla kolaboracija posađeno je još 2014. godine kada se dvojac prvi put susreo na 22. tradicionalnoj Eltonovoj postoskarovskoj zabavi organizovanoj u svrhu prikupljanja sredstava za borbu protiv AIDS-a. Naknadni tweet Britney Spears iz 2015. u kome je izjavila da je veliki fan numere „Tiny Dancer“ podstakao je ideju za kolaboraciju, a zvezde su se ovog leta konačno poklopile. Britney je, nakon što joj je Elton direktno pristupio sa idejom, odmah pristala na saradnju koja ujedno označava njenu prvu novu pesmu od 2016. godine.

Izdanje „Hold Me Closer“ je u Srbiji dostupno na servisima Spotify, Apple Music, Deezer, Tidal i YouTube Music, kao i širom sveta u svim digitalnim prodavnicama: https://umrs.lnk.to/EltonJohnBritneySpearsHoldMeCloser.