Iako se čini da smo leto čekali čitavu večnost, kako se avgust primiče kraju, sve više shvatamo da su nam ponovo promakle sve one hedonističke vizije o njemu. Pa kako da učinimo da leto ove godine traje duže? Naravno, bukiranjem novog putovanja koji će nam vratiti životni entuzijazam i pripremiti nas za nove početke.

Već pri prvoj pomisli na Sloveniju oseća se nepodnošljiva lakoća postojanja. Zeleni krajolici, spokoj mora i najbolje vino u rukama. A onda široki dijapazon lokacija, tretmana i načina za opuštanje tela iscrpljenog od prekomernog rada, stresa i brzog života.

Slovenija je zemlja zdravlja i blagostanja. Oko izvora termalne i mineralne vode nalazi se niz prirodnih lečilišta i termalnih banja. Pored lekovitih voda, u terapijama se koriste blagotvorna morska i planinska klima, blato i salamura iz solana, prirodni treset i mnogi drugi prirodni faktori. Pčele i netaknuta priroda širom Slovenije takođe vas vode na put ka blagostanju. Slovenačka prirodna lečilišta i banje obezbeđuju visoke higijenske standarde, protokole i održive preporuke i na taj način povećavaju poverenje gostiju u Sloveniju kao zelenu i bezbednu turističku destinaciju.

Ako vas već nismo zainteresovali, u nastavku otkrijte 5 razloga da odmorite dušu i telo u slovenačkim banjama i termama.

1. Okusićete raj za dušu i telo

Slušajte sebe. Svoje telo. Svoje unutrašnje ja. Priuštite sebi putovanje za sva čula, tako što ćete se ponovo povezati sa sobom i osetiti ispunjeno.

Wellness sa programima masaža, opuštanja i tretmana dopunjen je programima tzv. selfnessa – u pitanju je stil života koji u centar stavlja fizičko i mentalno zdravlje, te dobru energiju. Sve što vam je potrebno da napunite baterije i pripremite se za jesenji novi početak.

0374 Slovenia Spa Tent.jpg
Promo 

2. Ojačaćete imunitet i poboljšate zdravlje

Pripremite svoje telo za nove izazove. Izaberite zdravstvene i preventivne programe u slovenačkim banjama i lečilištima, dopuštajući iskusnim stručnjacima da vam pomognu da ojačate imunitet i sprečite različite viruse i bolesti. Takođe, očekuje vas najsavremenija dijagnostička oprema i specijalisti za rehabilitaciju. Ono što će vam dodatno pomoći su prirodni lekoviti izvori, zdrava lokalna hrana i aktivnosti na otvorenom.

3. Preporodićete svoju kožu organskim namirnicama

Neki veruju da su najbolje stvari za našu kožu one koje možemo i da unesemo u organizam. U slovenačkim banjama i wellness centrima naći ćete posebne tretmane sa sastojcima koje biste očekivali na tanjiru ili čaši. Možete uživati u tretmanima koristeći voće, bilje, pa čak i kafu. Ipak, omiljeni su tretmani medom i čokoladom, ali i pivom i vinom za zdrav i mladalački izgled. Svakako, obavezno je da sve te kvalitetne namirnice kasnije i probate jer su otelotvorenje zdravlja, kvaliteta i dobrog ukusa.

0086 Slovenia Spa Tent.jpg
Promo 

4. Poželećete da budete offline na slovenačkoj obali

Šum talasa i blagotvorna mešavina mirisa soli i mediteranske zimzelene vegetacije opuštaju sami po sebi. Ali more ima i mnoge druge blagodeti koje pozitivno utiču na naše zdravlje i blagostanje. To možete doživeti kroz talaso terapiju, koja se u velikoj meri primenjuje u termalnim i wellness centrima na slovenačkom primorju. Priuštite svom telu bekstvo od svakodnevnih problema, isključite se sa mreže i uđite u svet jedinstvenih spa tretmana.

5. Uživaćete sa celom porodicom

Slovenačke banje imaju obilje otvorenih i zatvorenih vodenih površina za kupanje u svim godišnjim dobima. Štaviše, imaju i masažne i terapeutske bazene, i veoma atraktivne aqua parkove sa toboganima za decu i drugim vodenim atrakcijama koje će dan učiniti zabavnom avanturom za celu porodicu.

F013495-aquafun_naravna_zdravilisca_terme_catez_ciril_jazbec_16-photo-l.jpg
Promo