Ffm je platforma za promociju i razgovor o održivom razvoju. Kroz različite formate (događaje, predavanja, podkast, društvene medije...) nastoji da edukuje širu zajednicu o zaštiti životne sredine i razvije alate koji će građanima u Srbiji olakšati praktikovanje ekoloških navika. Dunja Jovanović je direktorka Ffm platforme, a za subotu najavljuje:

’’Pričaćamo o modi, ali ne u kontkestu trendova, revija ili dizajnera već o posledicama brze mode (fast fashion) - poslovanja modne industrije koje prozivodi ogromne količine ekološkog zagađenja, o uticaju marketinga na naše kupovne navike - odnosno o hiperkonzumerizmu, kao i o lažnom zelenom marketingu koji maltene svi veliki modni brendovi danas plasiraju s idejom da zarade, promovišući se kao održivi.’’

Ffm podkast će na Re:connect festivalu sa svojim gostima otvoriti temu o održivoj modi, kao pandanu brzoj modi koja je danas aktuelna i tome kako modna industrija ima potencijal da prevaziđe sve ove probleme i postane zaista održiva - da poštuje ekološke i etičke standarde.

Razgovor je uvod za film River Blue (19 časova) koji prikazuje kako proizvodnja odeće utiče na zagađenje voda (moda je odgovorna za čak 20% globalnog industrijskog zagađenja voda). Na podkastu će govoriti Nataša Gligorijević, direktorka Centra za održivi razvoj Srbije i Nenad Radujević, generalni menadžer Beogradske nedelje mode.

Nenad Radujevic.jpg
Press 

Pre Ffm podkasta, posetioce Re:connect festivala očekuje mini bazar, tokom kojeg će lokalna udruženja predstaviti proizvode i inicijative usmerene ka poboljšanju života lokalnog stanovništva, buđenju ekološke svesti, kao i očuvanju tradicije regiona.

Festival se završava koncertom pančevačkog benda Buč Kesidi, koji počinje u 21 čas.

ig post 01.jpg
Press 

Svi programi Re:connect festivala su besplatni, potrebno je samo da rezervišete kartu putem linka: RE:CONNECT ULAZNICE.

Drugi deo Re:connect festivala, u organizaciji kompanije CWP, a uz podršku Grada Pančeva donosi uzbudljiv program, koji za cilj ima predstavljanje umetničkih projekata kojima je bitna tema zaštita životne sredine. CWP je jedan od vodećih nezavisnih proizvođača zelene struje, čija je misija očuvanje i poboljšanje životne sredine za sadašnje i buduće generacije, kroz razvoj projekata koji uspešno ubrzavaju energetsku tranziciju.

Festival Re:connect predstavlja i platformu za osnaživanje lokalnih ekoloških i društveno angažovanih udruženja i organizacija.