Njen uspon do zvezda počeo je kasnih 1980-ih, kada je brzo postala jedna od najvećih holivudskih zvezda svoje generacije. Sa prepoznatljivim osmehom koji je postao njen zaštitni znak, Julia Roberts je zadobila ne samo ljubav publike već i priznanje filmskih kritičara. Njena karijera obuhvata uspešne filmove, od kojih su mnogi postali klasici savremene kinematografije.

Bez obzira na to da li je nasmejana i bezbrižna u romantičnim komedijama poput Notting Hill (1999) ili igra u složenim dramama poput Bliski susreti (2004), Julia Roberts je uvek uspevala da pruži autentične performanse. Njena karijera traje već oko 35 godina, a i dalje aktivno radi do danas, sa nedavnim filmovima uključujući Ticket to Paradise (2022) kao i aktuelno Netflix ostvarenje premijerno prikazano u decembru - Leave the World Behind. 

U nastavku pogledajte pet predloga filmova Julie Roberts koje ćemo gledati u decembru.

"Erin Brockovich" (2000)

Erin Brockovich je vrhunac filmografije Julie Roberts. Ovaj film je posebno važan jer joj je doneo Oskara. U njemu tumači naslovni lik - samohranu majku koja razotrkiva korporativnu aferu.

"Notting Hill" (1999)

Notting Hill je klasična romantična komedija, but in a good way. U glavnim ulogama su Julia Roberts i Hugh Grant, pri čemu Julia tumači svetski poznatu glumicu, a drugi vlasnika knjižare čiji se život zauvek menja zbog neobične ljubavi koja se rađa između njih. I ovog Božića, ponovo ćemo pogledati ovaj feel good rom-com koji nam vraća veru u ljubav.


"Bliski susreti" (2004)

Film prati dva nesrećna para i ono što se dešava kada se različiti slučajevi preljube preklapaju i uzrokuju da se sva četiri lika tragično zapletu. Ovo je jedna od najboljih Robertsinih uloga, a gluma ostalih glavnih glumaca (Jude Law, Natalie Portman i Clive Owen) takođe je izuzetno snažna, čineći Bliske susrete snažnom dramom.

"Mladoženjina najbolja prijateljica" (1997)

Julia glumi kritičarku hrane koja je pozvana na venčanje muškarca s kojim je godinama bila prijatelj u platonskom smislu. Ona shvata da gaji osećanja prema njemu.

"Leave the World Behind" (2023)

Ovaj triler prati porodicu koja iznajmljuje predivnu kuću na Long Islandu za odmor, ali on neočekivano biva prekinut usred nestanka struje. Kada se ispostavi da reč o masivnom sajber napadu koji onemogućava rad svih njihovih uređaja, moraju zajedno pronaći način kako da prežive ovu krizu. U filmu igraju Julia Roberts, Mahershala Ali, Ethan Hawke, Myha’la i Kevin Bacon.