Dok nestrpljivo čekamo da padne onaj pravi sneg koji će nam danima stvarati idiličnu sliku zimskog pejzaža, činimo sve što možemo da sami sebi kreiramo isti taj osećaj prazničnog mira. I dok pravimo planove za poslednje nedelje u ovoj godini, dani nam prolaze velikom brzinom, približavajući nas 31. decembru i isplaniranom provodu po sopstvenoj meri. Kako su nam večeri postale uglavnom rezervisane za vreme posvećeno sebi i najbližima, koristimo priliku da pregledamo all time favorite listu božićnih filmova (prema našem skromnom mišljenju). Zauzimamo omiljeno mesto na udobnoj sofi, biramo ćebe sa prazničnim motivom ispod kog se ušuškavamo, spremni da uživamo u omiljenim filmskim naslovima za ovaj period godine. Pridružite nam se! 

Holiday (2006)

Ovaj praznični klasik, mnogima je i omiljen (čitaj, nama!). Neodoljivo šarmantnu glumačku postavu čine Cameron Diaz i Kate Winslet, dve žene koje zamene domove za Božić i pronađu ljubav i samopouzdanje. Ne smemo zaboraviti ni Jude Lawa i Jack Blacka, te upečatljivu scenografiju malog engleskog grada u koji će doputovati lik Cameron Diaz - dovoljno poetičnu da vam pruži instant holiday spirit.

Love Actually (2003)

U redu, ovo je možda jedan od najočiglednijih izbora, ali istovremeno i nezbežnih. Romantična komedija u kojoj je opipljiv čuveni britanski humor (blizak našem), plejada velikiih zvezda koji tumače ljude suočene sa različitim aspektima ljubavnih odnosa tokom praznika doprinose ogromnoj popularnosti ovog kultnog božićnog filma. Da li je potrebno podsećati na čuvenu To me, you are perfect? repliku.Mislimo da nije.

Bridget Jones' Diary (2001)

Ako film sadrži scenu Božića, računa se kao božićni film. Scena sa tzv. ružnim džemperom za Božić podseća nas kako ljudi koji se na prvi pogled čine kao sušte suprotnosti možda ipak treba da budu zajedno. Odgovor ne znamo, ali film gledamo.

Falling for Christmas (2022)

Lindsay Lohan glumi u ovom filmu kao sveže verena naslednica imperije koja doživljava ozbiljan ski-incident nekoliko dana pre Božića. Nakon toga, ona neko vreme boravi u prelepom planinskom odmaralištu gde upoznaje šarmantnog lokalnog stanovnika i njegovu ćerku. Možete li pretpostaviti šta se dešava nakon toga?

Home Alone (1990)

Avanture Kevin McCallistera su neizostavan naših novogodišnjih i božićnih praznika, pa, od kada znamo za sebe. Spletom okolnosti, Kevin ostaje potpuno sam kod kuće, a nepoželjni provalnici nisu očekivali otpor koji će im ovaj desetogodišnjak pružiti. Uživajte u ovoj slapstick komediji i probudite dete u sebi!