Šta vam pada na pamet kada čujete termin "veštačka inteligencija"? Da li pomislite na sci-fi filmove u kojima napredni roboti preuzimaju kontrolu nad ljudima? Ili imate osećaj da se to odnosi na komplikovane tehnologije koje ne možete da shvatite? Zapravo, mi se u ovom trenutku već nalazimo u svetu gde je AI implementirana svuda oko nas.

Najčešće su upravo pametni telefoni neka vrsta spone između običnog čoveka i ove tehnologije. Najnoviji flagship uređaj brenda HONOR ne samo da pomera granice tehnologije u tom smislu, već Magic6 Pro implementira veštačku inteligenciju tako da ona deluje vrlo konkretno i transformiše korisničko iskustvo, te je model sa pravom okarakterisan kao pravi prezenter AI tehnologije.

Na primer, kada tražimo idealnu lokaciju za naš vikend beg iz grada, nova Magic Portal opcija na Honor Magic6 Pro telefonima omogućava da vas AI putem teksta određene adrese direktno navede na navigaciju. Jednako je i kada skrolujemo omiljenom društvenom mrežom prilagođenoj našim specifičnim interesovanjima ili sastavljamo veoma važan poslovni e-mail (uz svesrdnu podršku autocorrecta) - sve su ovo uobičajene radnje u kojima je primenjena veštačka inteligencija, a da toga verovatno nismo ni bili svesni.

image00002.jpeg
Promo 

HONOR želi da veštačka inteligencija unapredi svakodnevno iskustvo korišćenja pametnog telefona vodeći se parolom da je najbolja veštačka inteligencija ona koju ne primećujete.

Od načina na koji snima fotografije i video zapise do upravljanja baterijom, ovaj telefon koristi veštačku inteligenciju kako bi pojednostavio naše živote, predvideo naše potrebe, pa čak i otključao kreativni potencijal. HONOR razume da prava magija veštačke inteligencije leži u softveru, a pravi primer posvećenosti istraživanju i razvoju je Magic6 Pro.

U nastavku, istražićemo pet ključnih načina na koje će veštačka inteligencija promeniti budućnost fotografije, otkrivajući kako će ovi inovativni alati oblikovati našu interakciju sa vizuelnim sadržajem u godinama koje dolaze.

Automatizacija obrade fotografija

Party veče u omiljenom koktel-baru, a nakon toga guštanje u najfinijem kroasanu: sounds like a perfect weekend plan! Znamo koliko vam je važno da kamera na vašem smart telefonu može da dočara sve ove lifestyle trenutke, te u pomoć pozivamo HONOR.

Posvećeni razvoju kamere koja se ističe u fotografisanju najfinijih detalja i očuvanju kvaliteta u različitim uslovima osvetljenja, kompanija predstavlja prvi prilagođeni HDR senzor od 1/1,3 inča u industriji, što znači da HONOR Magic6 serija nudi izvanrednih 800% poboljšanja u dinamičkom opsegu. HONOR veštačka inteligencija prepoznaje scenarije pomoću AI Motion Sensing Capture i prilagođava postavke koje mogu da se mere sa preciznošću profesionalnog fotografa. Rezultat? Odlične fotografije u svim uslovima osvetljenja.

ELLE stori 3 (34).gif
Promo 

Personalizovano pretraživanje i organizacija

Veštačka inteligencija nam omogućava automatsko označavanje ljudi, mesta i objekata na slikama, što olakšava pretraživanje i organizaciju foto-biblioteka. Budući da nam folder Favorites svakako više nije dovoljan, već želimo da fotografije (kao i sve drugo) sortiramo po kategorijama, ovaj feature nam olakšava posao. Sada jednostavno možemo da pretražujemo svoje slike pomoću ključnih reči poput imena ljudi ili lokacija, što štedi vreme i olakšava pronalaženje određenih fotografija.

HONOR veštačka inteligencija je nije statična, već je dizajnirana tako da uči od nas, prati obrasce korišćenja aplikacija i predviđa naše potrebe.

Automatsko prepoznavanje i filtriranje sadržaja

AI algoritmi mogu da pomognu pri brzom filtriranju kvalitetnih slika, štedeći nam time i vreme i trud, te tako možemo da se fokusiramo na kreiranje i deljenje visokokvalitetnog sadržaja. Zvuči kao nešto što nam je posebno potrebno kada god posetimo neki novi grad, te zabeležimo na stotine sličnih fotografija, od kojih treba selektovati najbolje!

HONOR je još jednom unapredio svoj sistem kamere na predstojećoj Magic6 seriji sa poboljšanim sistemom Falcon kamere, AI Motion Sensing Capture featureom (koristimo ga na pri poseti prve sledeće Nedelje mode, budući da je idealan za kreiranje vizuelnog zapisa modela koji defiluju pistom). AI konstantno uči naše navike i prilagođava potrošnju u skladu sa tim, produžavajući vek baterije bez žrtvovanja performansi, te u našoj mini torbi više ne moramo da nosimo i rezervni punjač.

image00003.jpeg
Promo 

Generisanje sadržaja

Da li ste znali da uz pomoć AI alata, generativne neuronske mreže mogu stvoriti potpuno nove slike na osnovu uzoraka koji su prepoznati u postojećim? Ovo otvara vrata kreativnim eksperimentima i inovacijama, omogućavajući umetnicima da istraže nove stilove i forme. HONOR Magic6 serija implementira HDR kontrolu svetla i senki u proces fotografisanja, što korisnicima olakšava pravljenje impresivnih fotografija silueta.

AI može čak pomoći u rekreiranju ili restauraciji starih ili oštećenih fotografija, što je zaista od neprocenjive sentimentalne vrednosti. Zahvaljujući Magic Capsule i Magic Portal funkcionalnostima, HONOR Magic6 Pro korisnicima pruža personalizovanije, intuitivnije iskustvo.

Poboljšanje kreativnih procesa

AI alati pružaju mogućnost eksperimentisanja sa različitim efektima i filterima bez potrebe za ručnim podešavanjem parametara. Na taj način konačno možemo da izrazimo svoju kreativnost na nov i inovativan način, a da nije neophodno da vladamo naprednim veštinama u radu sa tradicionalnim alatima za obradu slika.

Revolucionarna HONOR tehnologija za praćenje očiju otvara put za intuitivniji način interakcije sa vašim telefonom. Dovoljan je samo jedan pogled da se otvore aplikacije, prošire obaveštenja ili kontroliše reprodukcija medija. Jasnoća slike je ključna, a HONOR Magic6 serija donosi telefoto objektiv koji podržava optički zum od 2,5, senzor od 5Ks/10Ks zum i 100Ks super rezoluciju.