Ove nedelje apelujemo! Da nam se vrati sunce i letnje temperature, da se produži vikend i proglase praznici, da nas kosmos čuje... I dok strpljivo čekamo kosmos, vikend ne prepuštamo slučaju. Petak počinje noćnim marketom na Bajloniju, isto veče peva i Oxajo, u subotu je (već dobro poznati) matine na Ponti, kao i Međunarodni dan muzeja, a u nedelju stiže poseta iz Slovenije... plan je ambiciozan, spremite beleške.

Priznajemo, u svet Oxaja smo ušli kada smo čuli drugi singl „Sijam“, ali smo se brzo ispravili, poslušali „Put“ i postali ozbiljni fanovi. I tako smo na striming platformama slušali na repeat do beskraja ove pesme prethodnih meseci i (jasno vam je) da ovog petka ne propuštamo njihov koncet u Domu omladine gde će nastupiti zajedno sa Mitskim bićem. P.S. ako još uvek niste upoznati s ovim hemijskim jedinjenjem, večeras je prava prilika i obećavamo – nećete se pokajati!

Iako smo planirali da se odmorimo ovaj vikend, sunčana subota u Silosima, matine u Ponti i već se spremamo za izlazak iz kuće. Pored matinea, ovog vikenda se u Silosima dešava i šareni i neponovljivi bazar pun stvari o kojima šoping molovi mogu samo da sanjaju. Dakle, kao i uvek biće za svakog po nešto! Vidimo se pored Dunava.

A u nedelju – prava kulturna poslastica! Andraž Rožman, piscac na rezidenciji u Beogradu, ovog vikenda u KC Gradu poziva na druženje i razgovor. Obično piše o marginalizovanim ljudima i snažno je vezan za alternativne javne prostore Ljubljane. Ono o čemu piše, Andraž i živi! Unutrašnji svet je veoma važan za njega i za njegovo pisanje, budući da je prošao čitav devetogodišnji proces psihoanalize, ali i nastojanje da se izgradi zajednica bez ikakve hijerarhije.

Do sledeće vikend šetnje...