„Naš novi film 'Megalopolis' je najbolje delo koje sam ikada imao privilegiju da stvorim", stoji u citatu koji se pripisuje legendarnom reditelju Francisu Fordu Coppoli u prilogu zvaničnog trejlera za njegov novi epski film.

Ostvarenje će biti premijerno prikazano u četvrtak 16. maja na Filmskom festivalu u Kanu, a za sam projekat vezuje se mnogo neverovatnih detalja. Naime, reditelj je na scenariju prvi put počeo da radi 1980-ih, a u njega je uložio sopstvenih 120 miliona dolara.

Coppolin passion project umalo se realizovao 2000-ih, ali se sve promenilo 11. septembra 2001. nakon velike tragedije u Njujorku, kada je snimanje odloženo zbog prevelike sličnosti između stvarnih događaja i radnje filma.

Trejler počinje glasom koji razmišlja o propadanju imperija – „kada carstvo umire? Da li se sruši u jednom trenutku? Ne, ne. Ali dođe vreme kada ljudi više ne veruju u njega” — pre nego što se pređe na prikaz trke rimskih kočija, svodova metropola i scena protesta.

profimedia-0873155962.jpg
American Zoetrope / Planet / Profimedia 

Prema zvaničnom sinopsisu, „Megalopolis je rimska epska bajka smeštena u zamišljenu Modernu Ameriku. Grad Novi Rim mora da se promeni, što izaziva sukob između Cesara Catilina (Adam Driver), genijalnog umetnika koji nastoji ka utopijskoj, idealističnoj budućnosti, i njegove opozicije, gradonačelnika Franklyna Cicera (Giancarlo Esposito) koji ostaje privržen regresivnom statusu quo - održavanju pohlepnih interesa i ratovanju. Između njih se nalazi socijalistkinja Julia Cicero (Nathalie Emmanuel), gradonačelnikova ćerka, čija ljubav prema Cesaru je primorava da otkrije u šta ona zaista veruje da čovečanstvo zaslužuje.

profimedia-0873155989.jpg
American Zoetrope / Planet / Profimedia 

Uloge tumače  Adam Driver, Giancarlo Esposito, Nathalie Emmanuel, Aubrey Plaza, Shia LaBeouf, Jon Voight, Laurence Fishburne, Talia Shire, Jason Schwartzman, Kathryn Hunter, Grace VanderWaal, Chloe Fineman, James Remar, D.B. Sweeney i Dustin Hoffman.

Coppola je napisao i režirao film, a producenti su bili Fred Roos, Barry Hirsch i Michael Bederman. U nastavku pogledajte trejler filma "Megalopolis". 

Priznajemo, jedva čekamo da ovo epsko ostvarenje stigne i u domaće bioskope!

Izvor: ELLE/N.K.