Miljenik evrovizijske publike i jedan od najuspešnijih mladih regionalnih muzičara, Baby Lasagna predstavlja razigrani singl „and I“ na kom „servira“ publici nove ukuse i dimenzije svog zvuka! Na do sada neistražene sonične teritorije Marko Purišić, poznatiji kao Baby Lasagna, uputio se uz pomoć tima s kojim je i do sada sarađivao, a uz singl, objavljen je i muzički video u retro stilu pedesetih godina čiju režiju potpisuje umetnikova verenica, Elizabeta Ružić.

„Ovu pesmu zamišljam kao veliki trenutak u svojoj karijeri baš zato što je to prva moja pesma koju publika zapravo iščekuje. Od samog početka sam najavljivao album kao haotični miks žanrova, stoga pesma „and I” jasno prkosi dosadašnjim izdanjima. Uzbuđen sam da čujem šta će publika reći na „novo lice lazanje“. Neću se truditi da opišem numeru, njen muzički pravac, niti značenje njenog teksta – to prepuštam slušaocima“, izjavio je Baby Lasagna povodom nove etape svoje karijere.

Baby Lasagna_Press Photo_credit Elizabeta Ruzic_4.jpg
Universal Music, Elizabeta Ružić 

Sa više od 50 miliona slušanja pesme „Rim Tim Tagi Dim“, evrovizijska numera Baby Lasagne već nosi status hita, a o njegovom uspehu svedoči i činjenica da je numera dobila najviše glasova publike na ovogodišnjoj Pesmi Evrovizije u Malmeu.

Baby Lasagna_Press Photo_credit Elizabeta Ruzic_2.jpg
Universal Music, Elizabeta Ružić 

Drugoplasirani Baby Lasagna u poslednje vreme broji čak četiri miliona mesečnih slušalaca na muzičkim platformama, što definitivno ukazuje na to da se apetit za njegovom novom muzikom samo povećava. Nova numera je objavljena tačno na vreme nakon najave velike evropske turneje pod nazivom „Meow Back“ koju je umetnik zakazao za proleće 2025. godine. Turneja će obuhvatiti 26 nastupa u 20 zemalja, a ova vesela pesma prožeta teatralnim momentima, promenama u tempu i maštovitim referencama na kuhinju samo je početak svega ukusnog i zaraznog što je umetnik spremio za svoje slušaoce!

Baby Lasagna_Press Photo_credit Elizabeta Ruzic_6.jpg
Universal Music, Elizabeta Ružić 

Muzički projekat Baby Lasagna, iza kog stoji mladi muzičar Marko Purišić iz Umaga, nastao je iz potrebe tekstopisca i umetnika da umesto prema uputstvima stvara muziku po sopstvenom ukusu. Marko svoje dugogodišnje stvaralačko iskustvo (uključujući pisanje pesama za bend Mono Inc. koji je ostvario fantastičan uspeh u Nemačkoj) koristi za poigravanje različitim žanrovima, a njegov opušteni pristup muzici ogleda se u humoru i ležernosti tekstova koji su u skladu s njegovima iskustvima i pogledu na svet.

Muzičar u ovom trenutku radi na debitantskom albumu, a sudeći po reakcijama, ceo svet jedva čeka da ga čuje!

Preko linka u nastavku teksta možete poslušati „and I“ - novi singl Baby Lasagne.