Britanska pevačica obeležila je američku dodelu nagrada Grammy - koja je održana u Los Angelesu - odnevši kući nagrade za singl, album i pesmu godine, najbolji video i pop album, kao i za najboljeg ženskog izvođača.

"Želim samo da kažem: Mama devojčica je bila dobra", izjavila je Adele dok je preuzimala poslednju nagradu - "Ova ploča je inspirisana nečim što je normalno i kroz šta svi prolazimo, obična ljubavna veza posle koje su stvari nastavile da se dešavaju i ne mogu vam opisati koliko mi se ove godine život promenio"

Dvadesettrogodišnja Adele zahvalila se doktorima koji su joj prošle godine operisali glasne žice kako bi joj sačuvali glas, nakon čega je po prvi put nastupila prevajući Rolling in the Depp uz velike ovacije.

Oskarovka Jennifer Hudson otpevala je čuveni klasik I Will Always Love You tragično preminule Whitney Houston- koja je pronađena mrtva u kadi hotela Beverly Hilton u subotu - i na taj način joj odala počast.

- Bili smo budni celu noć i samo smo želeli da smislimo pravi način da pokažemo Vitni svu ljubav i poštovanje koje zaslužuje - ovim rečima obratio se domaćin LL Cool J

Grupa Foo Fighters pokupila je pet Gremija, uključujući i onaj za najbolju rok pesmu Walk

- Nismo hteli da idemo u studio, već smo ovu pesmu napravili u garaži uz mikrofon i kasetofon- otkrio je frontmen Dave Grohl - To dokazuje da je ljudski element u stvaralaštvu muzike veoma bitan.

Iako je Kanye West ubedljivo vodio u broju nominacija, kući je odneo četiri - za najbolji rep album My Beautiful Dark Twisted Fantasy, rep pesmu i rep saradnju za All of the Lights, i rep nastup sa pesmom Otis.

Takođe, muzički producent Skrillex dobio je dva Gremija - za najbolji dance-elektronik album Scary Monsters and Nice Sprites i istoimenu najbolju dance pesmu. Gremija za najboljeg novog izvođača dobio je Bon Iver, za najbolji r'n'b album Kris Braun - F.A.M.E., a za najbolju r'n'b pesmu Cee Lo Green Fool For You.