Krajem avgusta, Netflix je premijerno prikazao novu omiljenu seriju svih ljubitelja grčke mitologije. Reč je o "Kaosu", koju je kreirao Charlie Covell, najpoznatiji po svom radu na seriji "The End of the F***ing World.". U fokusu ovog, već sada mega-popularnog naslova su slavne priče iz drevne Grčke, ali izmeštene u moderno doba. 

Ljubitelji mitologije većinom su dali sjajne ocene ovoj mračnoj komediji. Radnja briljantno reinterpretira vekovima stare priče, a čak će i oni koji nisu fanovi uživati u ovoj seriji kao u najnovijem prikazu autsajdera koji se bore protiv okrutnog, megalomanskog, moći gladnog vođe.

Prva sezona serije „Kaos“ završava se s nekoliko nedovršenih zapleta, nagoveštavajući da je epska bitka bogova na pomolu. S obzirom na to da je serija dostupna već nekoliko dana, obožavaoci nestrpljivo iščekuju bilo kakve vesti o dolasku druge sezone.

U nastavku pročitajte sve što znamo o drugoj sezoni „Kaosa“, uključujući i to koji članovi sjajnog glumačkog ansambla bi se mogli vratiti!

Da li je serija „Kaos“ obnovljena za drugu sezonu?

Netflix još uvek nije najavio da li će se „Kaos“ vratiti sa drugom sezonom. Međutim, izgleda da su šanse za to veoma dobre. Naime, serija je debitovala na Top 10 listi najgledanijih emisija na ovoj streaming platformi. Takođe, Covellova prethodna Netflix serija „The End of the F***ing World“ dobila je dve sezone, pa se nadamo da će i „Kaos“ slediti taj primer.

profimedia-0892560511.jpg
Netflix / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

U intervjuu za Cosmopolitan UK, Covell je potvrdio da još uvek nema zvaničnih vesti od Netflixa, ali je rekao da su „bili veoma podržavajući prema seriji“. Dodao je da mu je „san bio tri sezone [serije „Kaos“]. Imam mnogo ideja i snažan osećaj o tome šta bih želeo da uradim s njom."

profimedia-0892560610.jpg
Netflix / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Kada bi mogla da izađe druga sezona serije „Kaos“?

Dok većina toga zavisi od Netflixovog zelenog svetla, možemo pogledati produkcijsko vreme prve sezone kako bismo dobili ideju. Prema izvorima, snimanje serije „Kaos“ započelo je krajem leta 2022. godine u Španiji i završeno je u maju 2023. godine, verovatno zbog dodatnih snimanja. (Zanimljivost: Hugh Grant je prvobitno bio izabran da igra Zevsa, ali je morao da odustane zbog neodgovarajućih rasporeda.)

Sudeći po tim datumima (i trenutnom stanju u televizijskoj industriji u celini), verovatno je da nove epizode „Kaosa“ neće stići na naše ekrane pre druge polovine 2026. godine.

Ukoliko još uvek niste pogledali prvu sezonu, u nastavku donosimo oficijalni trejler.