Projekat “Tiresijeve grudi” čini 15 fotografija (A3) i 3 fotografije sa kombinacijom grafike. Koncept fotografja izražava lepotu tela kroz pokret i reflekciju emotivnih stanja.
Prikazuju nadrealne poze ženskih i muških figura, senzualnost, kontrast tame i svetlosti, erotike i nevinosti.

Projekat “Tiresijeve grudi” dobio je naziv po baletu Guilaume Apollinaira, Les Mamelles de Tiresias.Tiresija je u grčkoj mitologiji slepi prorok koji menja oblik svog tela i koji razume užitke muškaraca i žena. Tako je kod serije aktova moguće primetiti transformaciju Teresije iz muškog u žensko telo i obrnuto.

Fotografije ekspresioniraju lepotu ljudskog tela preko pokreta, plesa i prikazuju emocionalna stanja. U fotografijama je izražena senzualnost, kontrast između svetlih i tamnih tonova, erotičnosti i nevinosti.

Muško i žensko telo se susreće sa strašću i stvara nadrealistične poze, što asocira na Teresiju koja se pretvara u suprotni pol.

Muzičku pratnju na otvaranju izložbe pružiće muzičar Ivan Ristanović iz Pančeva. Njegov inovativni muzički stil, u celini je rađen na glasu, primenom raznih tehnika pevanja kao što je beatboxing, scratch i polifono pevanje.

Izložbu možete pogledati do 7. novembra u Galeriji Univerzitetske biblioteke, Bulevar kralja Aleksandra 71.