Mikser Design Food  održava sw u nedelju 15. septembra u prostoru Mikser House – a u Beogradu, posetioce očekuje ponuda najboljih domaćih proizvoda, kao i  različite radionice na kojima možete saznati kako se prave ljubičasti obroci, šta se jelo u srednjevekovnoj Srbiji i kako izgleda veganski obrok sa Fruške gore.

U Mikser Housu  (Karađorđeva 46) u period od 12 do 14 časova, biće predstavljena radionica „Ljubičasto“, u okviru koje će prijavljeni učesnici zajedno sa Nadom Ličinom iz organizacije „Na putu zdravlja“ pripremati meni isključivo od ljubičastih namirnica: ljubičasti smoothie, hladnu ljubičastu čorbu, ljubičasti namaz i toplu salatu u istoj boji.

Kako je gastronomija u Srba uopšte postojala pre paprike, paradajza i čokolade? Da li se Srbin uopšte mogao zvati takvim bez pasulja, papričice, proje i rakije-mučenice?

„Postojala je i mogao je“, kaže istoričarka umetnosti i gastroheritolog Tamara Ognjević, autor projekta Živeti prošlost – Srpska srednjovekovna gastronomija, koja će od 14 časova održati predavanje o tome šta se zaista jelo u srednjovekovnoj Srbiji.

Kuvari Mikser kantine će predstaviti novitete na jesenjem meniju, a food blogerke iz magazina MEZZE će održati prezentaciju „Zimnica sa tvistom“ i predstaviće koncept zimnice za poneti.

Mikser hausu očekuje oko 50 izlagača - najboljih domaćih proizvođača vina, sireva, slatkiša, organske hrane, proizvođači kuhinjske opreme i posuđa.

Ostale informacije potražite na sajtu mikser.rs