Pevačica dolazi na MAD da predstavi svoj novi album „Blank Project“, nastao u saradnji sa space-jazz duom RocketNumberNine, a njihov zajednički nastup prve festivalske večeri, 24. maja na Crazy Rabbit bini, biće njena prva poseta Beogradu!

Ova umetnica švedskog porekla potiče iz muzičke porodice, od očuha poznatog džezera, preko sestre, pevačice – Titiyo, do poznatog brata, muzičara Eagle Eye Cherry-ja. Muzikom je počela da se bavi od najranijeg detinjstva, a kao devojčica posebno je bila zagrejana za punk zvuk. U tom periodu članovi benda Talking Heads bili su joj prve komšije, od kojih je na poklon dobila svoj prvi instrument – bas gitaru!

Tokom osamdesetih kao članica britanske post-punk grupe Rip Rig & Panic, preko noći je postala svetski poznata po senzacionalnom hitu „Buffalo Stance“. Posle toga usledili su planetarni hitovi „Manchild“ i „7 Seconds“ po kojima je se mnogi dobro sećaju. Posle dugog odsustva sa scene, Neneh se 2012. vraća u velikom stilu, sa sjajnim albumom The Cherry Thing, a na festivalu MAD in Belgrade Neneh će nastupiti sa space-jazz duom RocketNumberNine, sa kojim je nedavno snimila i svoj poslednji album, Blank Project - odlično ocenjen od strane najznačajnijih svetskih časopisa kao što su The Guardian, The New York Times, The Wire i Mixmag.

Cherry je nedavno je bila gost londonskog Boiler Room-a, a evo i snimka sa nastupa.

Kompletnu listu izvođača i sve informacije o festivalu potražite na sajtu www.madinbelgrade.com.