Čipku smo videli skoro u svakoj prolećnoj kolekciji. U vidu pastelnih suknji na reviji Christophera Kane, zatim u vidu slip haljine kod Stelle, ali i gotik haljina koje su nosile “princeze” kod Marca Jacobsa. Čipka je bila i ostala jedan od omiljenih materijala velikih dizajnera.

Moderna romansa (Christopher Kane )

Kane je dokazani fashion alhemičar. Niko tako kao on ne transformiše običan komad u must have, a dokaz je upravo ova savršena čipkana midi suknja u mint zelenoj. Lepa je a opet nekako i čudna, taman da nas zaintrigira. Uparena sa logo duksom postaje zavodljiv komad koji kompletan look čini trendi i luksuznim.

Pink lepota (Isabel Marant)

Kada vam kažemo čipkan bolero u baby pink boji, retko kome bi na pamet pala francuska kreatorka! Međutim u rukama slavne dizajnerke ova kombinacija je nešto više. Ona je boho, ona je Stevie Nicks sa folk/rock vajbom, pogotovo ukoliko ovaj bolero obučete u paru sa cigarette belim pantalonama i topom, sve sa lepršavom, natural kosom. Tada vaš look govori: Danas sam Kate Moss i kuliram sa bendom. Posebno ako umesto bele obučete je u paru sa crnim autfitom.

Miss Sicilije (Dolce and Gabbana)

Čipka je jedan od glavnih, ključnih sastojaka DNK Dolce i Gabbane. Začuđujuće ona nije dominirala na prolećnoj reviji, ali je opet imala svoje slavne momente. Posebno u vidu crnih haljina koje izgledaju savršeno kada vaše noge malo potamne, a kosa prosvetli. Mamma mia!  

Slip (Stella McCartney)

Slip haljine su u modi, a bolje nismo videli od Stellinih na Mirandi i sweet Cari! U paru sa dobrim naočarama, salonkama, punđom ili bobom, vaša lepota dobija veliko L, a vi cool vajb.

Mračne senke (Marc Jacobs)

Revija američkog dizajnera je bila svojevrsna oda američkoj gotici. Od military jakni do haljina inspirisanim edvardijanskom modom, Marc je bio na ivici da zakorači u kostimirani šou. Ova crna haljina je savršen primer kako čipka može da bude tajanstvena, mračna i senzualna.