Prvi koncert koji je najavio na svojoj Facebook strani biće održan 6. juna u Čikagu, u koncertnoj sali Fulton, a takođe je ukazao  na to da ljudi u inostranstvu nisu dovoljno informisani o katastrofi koja nas je zadesila.

„Situacija je teška sada i nadam se ne samo da ćemo sa ovim koncertima prikupiti što više sredstava, nego da ćemo na neki način i osvestiti ovaj svet koji do juče zbog medija kao što su CNN, BBC, nije znao šta se dešava kod nas. To je neoprostivo, ali iz nekog razloga je tako “, naveo je čuveni violinista.

Stefan intenzivno radi na organizaciji humanitarnih koncerata u Čikagu i Torontu, gde je inače i najveća populacija Srba u Sjedinjenim Državama.

„Svi se borimo na svoj način, ja ću se boriti sa violinom. Nadam se da ovo što osećamo svi sada, ove emocije, ovaj naboj, možda gnev, odlučnost, da nećemo zaboraviti za šest meseci, godinu ili dve dana jer tada će isto biti potrebna ogromna pomoć da se život u ugroženim područjima vrati u normalu. Sada je ta pomoć konkretna u vodi, ćebadima, prenoćištu... ali za šest meseci kada više vest ne bude na naslovnim stranama, tada treba da se setiimo onoga što osećamo sad”, rekao je.

Nakon niza koncerata u gradovima Amerike, violinista se nada da će uskoro i u Beogradu imati prilike da pruži istu vrstu pomoći.

„Uz vas sam. Držite se “, poručio je Stefan Milenković.