Nastup počinje u 7h, i pored naše Sofije uključuje mnoge svetski poznate džezere : Rodney Green, Elliot Mason, Luques Curtis i drugi.

U ovo neverovatno doba, kada se dešavaju  stvari  koje vas nateraju da spustite glavu i da se zapitate - šta sada? - lepo je znati da postoje dobri ljudi negde koji žele da pomognu. I kada se svi potrudite zajedno, nastaje nešto mnogo moćnije nego što iko može i da zamisli, i to čini ovaj svet mnogo boljim mestom za život.

“U ovom teškom trenutku, kada među uplašenim, preminulim, hrabrim i slomljenim ljudima imamo osećaj da ne postoji nada za bolje. Kada nas život i priroda podsete da nismo u kontroli, i da ne znamo šta nas čeka sutra. Pogled na mlade ljude koji dobrovoljno odlaze da pune džakove, i nose sopstvenu odeću i hranu kako bi pomogli oštećenima. Pogled na ljude koji su spasili hiljade i hiljade žrtava poplava. Na mlade i stare koji donose vodu, i pričaju s decom koja ne znaju da li su im živi roditelji, sve to nas inspiriše da se borimo jedni za druge, da se volimo i budemo složni. To nas podseća da humanost i ljubav pobeđuju, “  rekla je Sofija za NBC televiziju prošlog vikenda.

Pomoć stiže sa svih strana, organizovane su predstave i muzika širom sveta, za skupljanje pomoći žrtvama poplava. I ovom prilikom Sofija Knežević organizuje specijalan koncert u Njujorku.

“Meni je jako teško što nisam sa svojim ljudima u Srbiji trenutno, ali sa ovim koncertom ćemo pokušati da pomognemo koliko možemo, naše misli i molitve su sa njima. Ja pratim i pomažem koliko mogu, i moram da priznam da ne postoje reči kojima bih opisala koliko sam ponosna na svoj narod u ovom trenutku”, završila je Sofija.