Na šta smo sve spremni  kako bismo osvojili nekoga ko nam se mnogo dopada? Da li biste promenili svoj lični identitet, svoje ime i prezime i rodni grad, kako biste nekoga ubedili da ste prava osoba za nju ili nega...?

Rafa (Dani Rovira) je momak iz Sevilje, koga interesuju samo lepe stvari,  izgled i žene. Nikada nije izašao iz Andaluzije, ali odluči da napusti rodni kraj zbog Amaje, mlade Beskijke, koja, za razliku od ostalih žena koje je upoznao, odoleva njegovim  zavodničkim tehnikama. Zbog toga i uprkos savetima prijatelja koji mu predviđaju neuspeh, odluči da otputuje u mesto svoje izabranice, u srce zemlje Baska, kako bi je ubedio da je ona ljubav njegovog života i da je on pravi čovek za nju. Cela serija nesporazuma naterala je mladog Andaluzijca da se pretvara da je Baskijac koristeći osam prezimena i svaki put  postaje sve bliži ličnosti koja će ostvariti  njegov cilj. U tome mu pomaže i zemljakinja Ana koja se davnu udala u Baskiji i ostala udovica. Tu je i Amajin otac, ribar koji mrzi sve što je izvan njegovog zavičaja, ali ipak prihvata svog budućeg zeta.

Dakle, nisu ni Baski toliko prepotentni i ponosni, niti Andaluzijci toliko opušteni  i površni...iako film obiluje nesporazumima, predrasudama, tračevima, karikiranjem običaja severa i juga, toliko udaljenih, a ipak u mnogo čemu sličnih.

Ova urnebesna komedija, reditelja Emilia Martineza Lazara, napravila je pravi haos na bioskopskim blagajnama širom Španije i potukla sve dosadašnje rekorde gledanosti. Na reperotoaru domaćih bioskopa naći će se od 10. septembra 2014.