Simfonijskim orkestrom RTS-a dirigovaće Israel Gursky koji prati Dominga na turneji. Israel Gursky je mladi dirigent čiji je debi na poziciji glavnog dirigenta opere “Don Giovanni” istaknuti časopis “Washington Post” opisao kao “superiornim”.  Dobitnik je nagrade za dirigovanje Fondacije “George Solti”, a usavršavao se kod dirigentskih imena među kojima su Otto-Wener Mueller, Kenneth Kiesler i David Gilbert.
Velikom Domingu na sceni će se pridružiti i soprani Virginia Tola i Micaela Oeste.

Sopran Virginia Tola međunarodnu pažnju javnosti stekla je osvajanjem prve nagrade na internacionalnom takmičenju pesama “Queen Sonja” u Oslu, a zatim i osvajanjem tri priznanja na “Operalia” takmičenju čiji je osnivač upravo Placido Domingo.

Hvaljena po “kristalnom glasu, sa šikom i stavom Grace Kelly”, sopran Micaela Oeste nastupala je u najslavnijim svetskim koncertnim dvoranama.  Kao mlada umetnica, pevala je lik Nanet iz opere “Falstaff” na sceni “Washington National Opera”, zahtevnu ulogu Ofelije iz Hamleta na istoj sceni, Zerlinu u Don Giovanniju u Nacionalnoj operi Poljske, a zatim i čuvenoj Čikago operi itd.

Uz ovakve muzičare na sceni, sasvim je sigurno da će koncert velikog maestra Placida Dominga biti veličanstveni događaj za pamćenje!

Kritičari ga nazivaju kraljem opere jer je jedini umetnik koji je izneo više od 140 pevačkih rola što predstavlja svojevrstan rekord i cifru bez konkurencije kroz čitavu istoriju opere. Skoro da ne postoji opersko delo u kome se nije oprobao! Za sva vremena, ovekovečio je Alfreda iz “Travijate”, Artura iz “Lučije od Lamermura”, Don Hozea iz “Karmen” i mnoge druge operske likove.

Ulaznice za koncert legendarnog tenora Plasida Dominga koji će se održati 8. decembra u Kombank Areni, u prodaji su po cenama od 3900, 5700, 5900, 6800, 6900, 7700, 8800 i 9900 dinara. Ulaznice se mogu nabaviti na svim prodajnim mestima CS Eventima kao i na blagajnama:  Kombank Arene, Bilet centra Beograda, Doma omladine, “Ušće” Shopping centra i putem sajtova: www.kombankarena.com i www.eventim.rs. Ulaznice se mogu kupiti i na više jednakih mesečnih rata bez kamate kreditnim karticama Komercijalne banke na četiri navedena prodajna mesta.