OVA DEŠAVANJA U BEOGRADU NE SMETE DA PROPUSTITE ZA VIKEND OD 24. DO 26.3: Elle Weekending vas vodi na najbolja mesta

Od gastronomskog putovanja u Njujork u Nomad Bistrou, pa sve do bioskopa Balkan gde se održava izložba „Slobodan let: Maga Magazinović, kroz vremensku i prostornu disperziju“, evo gde idemo ovog vikenda!

Press

Tokom cele godine, bez izuzetka, radujemo se vikend šetnji beogradskim ulicima, međutim krajem marta sa prvim zracima sunca, beogradske pločnike preplave narcisi, lale, gerberi - i tada je Beograd više nego ikad naš omiljeni sve(t).

Vikend šetnju započinjemo gastronomskim putovanjem do Njujorka u Nomad Bistrou, gde je ovog petka organizovan Friday Comfort Food night uz svirku uživo od 20h. Duh Njujorka, comfort food i svirka – zovemo za rezervaciju!

U subotu se upućemo ka bioskopu Balkan gde je samo još nedelju dana otvorena izložba „Slobodan let: Maga Magazinović, kroz vremensku i prostornu disperziju“. U fokusu ovog transmedijskog projekta je ličnost Mage Magazinović (1882-1968), reformatorke, folozofkinje, teoretičarke umetničke igre, feministkinje i aktivistkinje, koreografkinje, osnivačice Škole za ritmiku i plastiku. Integrisanjem citata, fotografija i arhivske građe u vizuelne celine, ova izložba nastoji da uspostavi dijalog prošlosti i sadašnjosti, virtuelnog i stvarnog, trajnog i prolaznog, kao i da predstavi kulturni transfer Beograd-Berlin i Balkan -Evropa.

Nedeljom ne navijamo alarm, diskonektujemo se sa interneta i tragamo za zelenilom... ovog puta upućujemo se u omiljenu baštu na Dedinju, Adoré Chocolat. Istina je, osim zbog procvetale prirode i odlične kafe u Adoré smo došli i zbog omiljene nam selekcije čokolade. Dolce far niente!

 Do sledeće vikend šetnje...