Demi Moore i Billy Bob Thornton stižu na male ekrane: Jesen donosi novu super zanimljivu seriju ᾽Landman᾽

Velika glumačka imena stoje iza radnje u Teksasu, gde se sve vrti oko nafte, interesa i moći, a u kojoj Demi Moore ima odličnu ulogu.

Paramount+ / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Ako vam se u poslednje vreme čini da na društvenim mrežama i u medijima sve češće viđate Demi Moore, u pravu ste! Zasigurno dobar razlog za to jeste dolazak jesenje šeme na brojne striming kanale, na kojima nas očekuju nove serije. U jednoj od tih serija glumi upravo ona, koja je letos, nakon duže pauze, izašla s filmom The Substance.

Sredinom novembra kreće prikazivanje serije Landman, koju potpisuje slavni producent Taylor Sheridan, autor i mega popularne serije Yellowstone. Paralelu sa Yellowstone-om pravimo iz jednostavnog razloga – osim što iščekujemo nove epizode omiljene serije sa Kevinom Costnerom, radnja ove nove serije je slična. Landman se dešava u zapadnom Teksasu, a radnja, koja uključuje kriminal, trgovinu naftom, te klasične političko-interesne intrige, bazirana je na podkastu Boomtown Christiana Wallacea iz 2019. godine. U seriji se okuplja vrhunska glumačka postava, pa ćemo, osim spomenute Demi Moore, gledati i slavna glumačka imena kao što su Billy Bob Thornton, Jon Hamm, James Jordan, Michelle Randolph, Kayla Wallace, Jacob Lofland, Paulina Chávez...

Paramount+ / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Paramount+ / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Paramount+ / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Serija prati Billyja Boba Thorntona kao Tommyja Norrisa, koji kao mirotvorac rešava probleme u svetu teksaških naftnih platformi. U trejleru se Thorntona može videti kako se spušta niz pusti teksaški krajolik u prašnjavom belom kamionetu, tražeći bilo šta ili bilo koga ko nije na svom mestu. "Industrija nafte i gasa ostvaruje 3 milijarde dolara dnevno čistog profita",poručuje Thornton. “Ali pre nego što se zaradi išta od tog novca, morate obezbediti zemlju i upravljati ljudima. To je moj posao. Prvi deo je prilično jednostavan, a drugi deo vas može ubiti.”

U Landman-u, Demi glumi moćnu suprugu naftnog tajkuna Montyja Millera, i u razgovoru povodom premijere serije na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Kanu izjavila je: “Vrlo je zanimljiv svet koji se razvija u gradu Fort Worthu u Teksasu. To je neka vrsta supkulture koju još nismo videli. U seriji glumim ženu naftnog tajkuna... ima puno lepe garderobe. Suština je zapravo istraživanje problema oko nafte, petroleja, sa svih strana... a onda, naravno, tu je i slasna drama i porodični odnosi.”

Delić atmosfere serije možete osetiti i kroz nedavno objavljeni trejler.