Top 10 najgledanijih naslova na Netflixu u 2024. godini: Na prvom mestu nije "Bridgerton", već ova mini serija

Netflix je objavio podatke gledanosti za prvu polovinu 2024. godine.

Supplied by LMK / imago stock&people / Profimedia

Netflix nas iz meseca u mesec oduševljava naslovima koje dodaje na svoju platformu, zbog čega se uz MAX nalazi na samom vrhu popularnosti kada su u pitanju streaming servisi. A to potvrđuju i brojke.

Iz Netflixa su objavili svoje statističke podatke za prvu polovinu 2024. godine i otkrili šta su njihovi korisnici najviše gledali od januara do juna. Kada je u pitanju vreme gledanja kao indikator koji pokazuje koliko su ljudi vremena proveli uz Netflix naslove, u prvoj polovini 2024. godine to vreme iznosi 94 milijarde sati.

S obzirom na to da je jesen savršeno vreme za ušuškavanje pred malim ekranima i maratonsko gledanje serija, u nastavku ćemo se osvrnuti upravo na njih. Iako je na Netflix trenutno stigla gomila novih naslova i ne znamo koji ćemo pre pogledati, sada vam donosimo one koji su, čini se, bili najpopularniji među gledaocima u prvom delu ove godine.

Na desetom mestu nalazi se serija "One Day" koja donosi ljubavnu priču Emme i Dextera koja se proteže kroz nekoliko decenija. Nastala je prema istoimenom filmu iz 2011. godine, kao i knjizi Davida Nichollsa. "One Day" broji 39 miliona pregleda.

Supplied by LMK / ipa-agency.net / IPA / Profimedia 

Deveto mesto zauzela je serija "Berlin" i njena prva sezona, koja je svojevrsni prequel Netflix hita "La Casa de Papel", a prati lik Andrésa de Fonollosa. "Berlin" je pogledalo 48,5 miliona ljudi.

Prva sezona naučno-fantastične serije "3 Body Problem" je na osmom mestu Netflix liste najgledanijih serija za prvu polovinu 2024. godine. Serija se poigrava sa vremenskim petljama, dimenzijama i stvarnošću, a pratimo grupu naučnika koji spašavaju čovečanstvo od pretnje nakon što su se zakoni prirode potpuno poremetili. Skupila je 52,4 miliona pregleda.

LANDMARK MEDIA / Alamy / Alamy / Profimedia 

Sedmo mesto pripalo je prvoj sezoni true crime naslova "American Nightmare" koji govori o slučaju iz 2015. godine i otmici Danise Huskins iz doma koji je delila sa svojim dečkom Aaronom Quinnom. Serija broji 55 miliona pregleda.

Na šestom mestu je "Griselda", istinita priča o usponu narko-kraljice Griselde Blanco koju je utelovila legendarna Sofia Vergara, sa 69,2 miliona pregleda.

BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia 

Na petom mestu je prva sezona igrane serije "Avatar the Last Airbender", smeštene u fantastičan svet inspirisan azijskim i inuitskim mitologijama, podeljen na četiri nacije: Vodu, Zemlju, Vatru i Vazduh. Serija je zabeležila 71,1 milion pregleda.

"The Gentlemen", nastavak istoimenog filmskog hita iz 2019. godine, zauzeo je četvrto mesto sa 75,9 miliona pregleda. Radnja prve sezone smeštena je u isti svet kao i film, ali ne postoji nikakva povezanost između glumaca iz filma i serije. Sve je pod rediteljskom palicom Guya Ritchieja.

Supplied by LMK / Landmark / Profimedia 

Emmyjem nagrađena serija "Baby Reindeer" našla se na trećem mestu liste. Serija je zasnovana na istinitoj priči komičara Richarda Gadda, koji pripoveda o ženi koja ga je uhodila. Serija je u prvih šest meseci godine zabeležila 87,6 miliona pregleda.

I iako je većina nas mislila da će "Bridgerton" sigurno biti na prvom mestu, prevarili smo se. Treća sezona "Bridgertona" sa 91,9 miliona pregleda nalazi se na drugom mestu, dok je prvo mesto zauzeo krimić "Fool Me Once" sa 107,5 miliona pregleda. Serija je adaptacija istoimenog romana Harlana Cobena, a u centru radnje je Maya koja ostaje bez supruga, ali joj se svet preokreće kada ga vidi na kameri za bebe.

SplashNews.com / Splash / Profimedia  Phoebe Dynevor, Rege-Jean Page and Jonathan Bailey star in the romantic drama Bridgerton Pictured: Golda Rosheuvel as Queen Charlotte,Image: 572016660, License: Rights-managed, Restrictions: -USA, Model Release: no, Pictured: Golda Rosheuvel as Queen Charlotte, Credit line: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Neki naslovi su potpuno opravdano tu, a drugi su nas iznenadili. Ipak, jedva čekamo da vidimo kako će se lista promeniti kada zaključimo čitavu 2024. godinu.

 Izvor: ELLE/ Storybook/ Natalija Knežević