Krajem prošle nedelje stigle su poslednje epizode četvrte sezone hit serije Emily in Paris. Odaziv je, kako smo i očekivali, bio odličan, a sezona je debitovala na prvom mestu Netflixove globalne top 10 liste sa 19.9 miliona pregleda u prva četiri dana.

Upravo zato ne iznenađuje što je Netflix najavio dolazak pete sezone koja će nastaviti avanture lika Lily Collins u Parizu i Rimu, budući da je četvrta sezona završila tako što je Emily otvorila novu kancelariju u Rimu nakon što je započela romansu sa Marcellom. 'Nema mesta kao što je Rim', kaže Emily i podiže šoljicu espresa na čijem se dnu nalazi broj pet.

'Marcello je potpuno drugačija avantura koju želimo za Emily, jer na kraju, želimo da Emily ima bolju ravnotežu između posla i života. Želimo da se Emily bezuslovno smeje. Želimo je videti iznad njenog odmornog raspoloženja. A on dolazi u pravo vreme', rekla je Lily.

Kreator projekta i producent Darren Star dodao je da će se serija proširiti i na Rim, iako će Pariz ostati centralna figura. 'Emily će biti prisutna u Rimu, ali to ne znači da neće odlaziti u Pariz', rekao je.

A možda nakon pete sezone dođe i šesta, sudeći po Starovom komentaru o trajanju projekta. 'Teško je odrediti kraj seriji. Na neki način, ona vam sama kaže kada je vreme da je završite. Nisam siguran kada će to biti, videćemo. Osećam da se svet u seriji i dalje širi, zbog čega se kreativno osećam u stvaranju daljih priča.'

Glavna glumica Lily Collins komentarisala je i novi odnos između Emily i Marcella, ističući da će on sigurno odigrati veliku ulogu u novoj sezoni. 'Osećam da imaju pravu iskru i pravu romantičnu vezu'. Dakle, čini se da već sada znamo oko kog će se muškarca radnja odvijati u novim epizodama...

 Izvor: Storybook.hr / ELLE / Tara Đukić