Da li je i vas zahvatila One Day-manija? Bingeovali ste svih 14 epizoda trenutno najpopularnije Netflixove serije i pitate se šta dalje? Pretpostavljamo i da već danima sumirate utiske o ljubavnoj priči Dexa i Emme sa najboljim prijateljicama, neminovno povlačeći paralele i sa sopstvenim (nadamo se, bivšim) partnerskim odnosima. 

Podsetimo, serija One Day premijerno je emitovana 8. februara, a zasnovana je na istoimenom romanu Davida Nichollsa. Reč je o decenijama dugoj ljubavnoj priči između glavnih likova Dextera (Essie Davis) i Emme (Ambika Mod), koji se sastaju svake godine na isti dan. Roman je prvi put adaptiran 2011. godine u filmu sa Anne Hathaway i Jim Sturgess, a ovoga puta stigao je u vidu 14 epizoda, nakon kojih su gledaoci ostali sa osećajem da žele još.

Tražite nastavak srceparajuće priče, ali sa drugom TV serijom slične tematike? Pronašli smo pet naslova koji podsećaju na One Day. Spremite maramice!

Modern Love (2019)

Bazirana na kolumni u New York Timesu, svaka epizoda serije Modern Love predstavlja različitoj ljubavnoj priči koja se odvija širom Velike Jabuke. U glavnim ulogama su Dev Patel, Anne Hathaway, Kit Harington i Lucy Boynton. Ovo je serija koja će vas naterati da se smejete, plačete i zaljubljujete iznova i iznova. Plus, ima samo dve sezone, pa je pogodna za gledanje u jednoj noći. Samo dodajte času prosecca, zdrave grickalice i najveću kutiju maramica koju posedujete.

Normal People (2020)

BBC adaptacija bestselera autorke Sally Rooney eksplodirala je na malim ekranima tokom pandemije. Normal Peoplejepriča o Marianni and Connellu i ljubavi koja godinama traje između njih. Serija je učinila zvezdama svoje protagoniste, Paula Mescala i Daisy Edgar-Jones, i sigurno će ostaviti jak emotivni utisak na mnoge od vas.

Heartstopper (2022)

Bazirana na istoimenoj knjizi Alice Oseman, Heartstopper je britanska drama o odrastanju koja govori o Charliju i Nicku koji otkrivaju da njihovo neobično prijateljstvo možda označava nešto više od platonske ljubavi. Blaga, dirljiva i topla, savršena je za one dane kada vam je potreban boost ljubavi i sreće.

The Summer I Turned Pretty (2022)

Priča o prvoj ljubavi, prvom slomljenom srcu i čaroliji tog jednog savršenog leta, The Summer I Turned Prettyje definicija TV eskapizma. Serija, koja trenutno ima samo dve sezone, priča priču o Belly, koju tumači Lola Tung, koja će biti zaglavljena u ljubavnom trouglu između dva brata.

High Fidelity (2020)

Hulu-ova adaptacija knjige High Fidelity oduševila je gledaoce još u 2020. godini. Jednu od glavnih uloga tumači Zoë Kravitz, koja igra vlasnicu prodavnice ploča u Brooklynu opsednutu pop kulturom.

Izvor: ELLE/ N.K.