Vikend nam se približava, a to znači nove planove za provođenje slobodnih dana. Možda već imate na umu neku novu lokaciju za boravak u prirodi, posetu nekom od glavnih gradova u blizini ili druženje s prijateljima. S druge strane, ako ste odlučili da ovaj vikend provedete kod kuće, odmarate se i ostavite sve aktivnosti po strani, sigurno će vas zanimati koji novi, interesantni sadržaji možete gledati na omiljenim streaming servisima. U nastavku donosimo tri predloga!

What's Next? The Future with Bill Gates

Reč je o seriji u pet delova koja prati život tehnološke ikone, milijardera, ali i filantropa okrenutog zdravlju i klimatskim promenama u njegovom istraživanju najvećih problema današnjeg sveta – Billu Gatesu. On istražuje budućnost kako bi pokušao da otkrije šta nas čeka u svetu u kojem veštačka inteligencija brzo napreduje, a postavlja i razna društvena i socio-ekonomska pitanja. Ovaj projekat dolazi pet godina nakon Netflixove serije „Inside Bill's Brain: Decoding Bill Gates“, koja je istraživala Gatesovu priču i put Microsofta, kao i organizaciju Bill and Melinda Gates Foundation. Dokumentarna serija je stigla na Netflix 18. septembra.

The Penguin

Ovu seriju smo dugo čekali, a oduševljeni smo neverovatnom transformacijom Colina Farrella koji igra glavnu ulogu Oza Cobblepota – Pingvina. Dramska serija DC Studija stigla je na Max, odnosno njena prva epizoda, dok će ostale dolaziti svake naredne nedelje, počevši od 29. septembra. Serija istražuje uspon Pingvina u kriminalnom podzemlju Gotham Cityja i može se smatrati spin-offom filma „The Batman“ iz 2022. godine, u kojem je glavnu ulogu igrao Robert Pattinson.

Agatha All Along

Nakon DC-a prelazimo na Marvel i seriju „Agatha All Along“, koja se bavi likom veštice Agathe Harkness. Ovo je spin-off serije „WandaVision“ i jedanaesta TV ekranizacija unutar Marvel Cinematic Universe. Seriju je kreirala Jacqueline Schaeffer, a glavnu ulogu igra glumica Kathryn Hahn, kao i u originalnom naslovu. Agatha u novoj seriji ostaje bez magičnih moći i osuđena je da živi kao Agnes iz Westviewa. Ipak, uspeva da pobegne zahvaljujući tinejdžerki koja želi da poseti Put veštica, a Agatha je prinuđena da stvori novi klan veštica kako bi povratila moći. Prve dve epizode serije stigle su na Disney+ 18. septembra, a preostalih sedam epizoda izlaziće nedeljno sve do 6. novembra.

 Izvor: ELLE/ Storybook/ Natalija Knežević