Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

HAKERI NAPRAVILI NEZAPAMĆENU KRAĐU PODATAKA: Čak 143 miliona ljudi oštećeno

Američki kreditni biro Ekvifaks saopštio je da su hakeri upali u njihov sistem pristupivši ličnim podacima čak 143 miliona klijenata u periodu od sredine maja do jula, što bi mogla da bude jedna od najvećih krađa podataka u SAD, ...

  Izvor: Foto: Profimedia

Akcije kompanije su pale za skoro 19 odsto u produženom trgovanju na berzi pošto su investitori reagovali na moguće posledice izloženosti osetljivih podataka skoro polovine američke populacije.

Iz Ekvifaksa su naveli da su upad u sistem otkrili 29. jula, i da su hakeri iskoristili "ranjivost" američke veb aplikacije kako bi pristupili određenim datotekama koje uključuju imena klijenata, njihove brojeve socijalnog osiguranja, adrese, pa čak i brojeve vozačkih dozvola.

Pored toga, pristupali su i brojevima kreditnih kartica oko 209.000 američkih potrošača i određenim dokumentima sa ličnim identifikacionim podacima oko 182.000 Amerikanaca. Hakovani su i podaci dela britanskih i kanadskih građana sa prebivalištem u SAD, dodao je kreditni brio u saopštenju.

Ekvifaks je naveo da radi sa nadležnim agencijama za sprovodenje zakona i jednom firmom za zaštitu od sajber na istrazi ovog hakerskog napada, da su istražne radnje sveobuhvatne i da očekuje da će biti završene u narednim nedeljama.

"Koja je trenutno najsigurnija aplikacija dostupna svakom korisniku mobilnog telefona?”

Prema najnovijim istraživanjima, aplikacija koja vam može pružiti maksimalnu zaštitu tokom komunikacije preko vaših mobilnih telefona je Biocoded aplikacija. Potražnja za nekom aplikacijom koja će pružiti sigurnost i slobodu prilikom komunikacije je završena, jer su stručnjaci iz ove firme uspeli da naprave najveću moguću zaštitu vaših podataka.

Biocoded je aplikacija koja vam omogućava trenutno najviši mogući stupanj zaštite tokom komunikacije. Ova aplikacija poseduje dvostruki zaštitni protokol koji vam omogućava potpuno bezbednu komunikaciju. Biocoded aplikacija je proverena I odobrena od strane nezavisnih bezbednosnih agencija. Dok koristite ovu aplikaciju vaše poruke i pozivi su enkriptovani, a najzanimljivija opcija u okviru Biocoded aplikacije su kriptovan “group chat” i vremenski ograničene samo-uništavajuće poruke. Praktično svi podaci koje pošaljete ili razmenite u okviru ove aplikacije su potpuno zaštićeni i niko im ne može pristupiti čak iako vam ukradu telefon ako imate podatke zaključane unutar ove aplikacije.

Edvard Snouden je preporučio Signal, kao aplikaciju koja nudi najveći stepen sigurnosti podataka. Međutim, pojavom Biocoded aplikacije, Signal je je dobio realnu konkurenciju i možda čak izgubio vodeću poziciju, jer Biocoded štiti vaše podatke bolje čak i od Signal aplikacije, što potvrđuje i činjenica da je sigurnostne sile nekih zemalja koriste za internu komunikaciju. Na taj način svaki korisnik ove aplikacije praktično ima najvišu moguću zaštitu podataka na svom telefonu I u komunikaciji preko interneta.

Aplikacija je dostupna na svim mobilnim uređajima (Android, iOS i Windows), a više informacija možete pogledati OVDE.

Izvor: Kurir.rs

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Moda

Celebrity