PUT DO SREĆE U MALIM STVARIMA
Gotovo da ne prođe dan da čujemo za wellbeing i kako ga naši prijatelji sa lakoćom postižu. Posle svakog razgovora se zapitate gde grešite? Ako svi sa takvom lakoćom postižu ravnotežu uma i tela, zašto ste vi pod konstantnim stresom?  Šta vam je potrebno za sreću? Odgovor leži u malim stvarima  koje vam mame osmeh na licu.

PROMENE
Za početak krenite sa malim izmenama u ishrani, uvedite svakodnevnu fizičku aktivnost, okružite se pozitivnim osobama koje volite i ne zaboravite na sebe i svoje želje. Svakog dana makar sat vremena odvojite  samo za sebe.

HRANOM DO BOLJEG RASPOLOŽENJA  

Krenimo od hrane. U borbi za bolje raspoloženje, pomoći će nam i hrana. Ona je naše gorivo, koje nas pokreće i utiče na sve segmente našeg života. A određene namirnice utiču na naš hormon sreće. U takozvane seratoninske namirnice spada: banana, avokado, crna čokolada, sardine, plodovi mora...
Ipak i sa njima budite obazrivi. Pojedine namirnice koje podstiču optimizam , bogate su šećerima. Tako da kao i za sve i ovde važi pravilo-budite umereni!

Kako smanjiti unos šećera, a omogućiti uživanje u slatkom ukusu? Dr Budimka Novaković, dijetoterapeut kaže da su velika pomoć u medicinskoj nutritivnoj terapiji prekomerne telesne mase i gojaznosti niskokalorijski zaslađivači. Upotrebom niskokoklorijskih zaslađivača može se potpuno izostaviti unos šećera i posledično značajno umanjiti energetska gustina namirnica.
"Korišćenjem niskoklorijskih zaslađivača postiže se smanjenje telesne mase, održavanje poželjne telesne mase, ali se omogućava i dalje uživanje u slatkom ukusu omiljenog bezalkoholnog napitka", ističe dr Novaković.

BUDITE ISTRAJNI
A kada postignete balans tela i uma, ne vraćajte se odmah starim navikama. Jelu s nogu, višesatnom sedenju i ležanju bez fizičke aktivnosti, negativnim mislima. Uživajte u sopstvenom telu, jer znate kako se kaže, to je jedino mesto gde morate da  živite.