Ekstravagantno hedonističko iskustvo u izvedbi sedmorice vrhunskih chefova - Epicurean Weekend Extravaganza – održaće se od 20. do 22. maja u lošinjskom Boutique Hotelu Alhambra. Jedan od najboljih evropskih hotela, smešten u pitoresknoj uvali Čitak, tako će postati savršena 'bina' za ovaj gastronomski spektakl, na kojoj će jedan od glavnih dirigenata biti upravo domaćin Michael Gollenz, chef restorana Boutique Hotela Alhambra, kojem je Gault & Millau nedavno dodelio prestižno priznanje 'Veliki chef sutrašnjice'.

Ovaj jedinstveni gastronomski događaj započeće večerom u šest sledova, u petak, 20. maja, upravo u prestižnom hotelskom restoranu Alfred Keller, koji je nagrađen Michelinovom zvezdicom, nagradom koju znameniti francuski gastronomski vodič dodeljuje samo probranim svetskim restoranima s vrhunskom kuhinjom i uslugom. U pripremi ovog gourmet iskustva domaćinu Michaelu Gollenzu i njegovom mentoru, nagrađivanom velemajstoru s dve Michelinove zvezdice Christianu Kuchleru, pridružiće se još dvojica vrhunskih chefova – Matija Bogdan iz zagrebačkog restorana Mano kao i Marcin Przybysz iz varšavske Epoke, takođe jedan od chefova s Michelinovom zvezdicom.

HOTEL ALHAMBRA
HOTEL ALHAMBRA 

Subota je rezervisana za još jednu senzaciju. Naime, na plaži ispred Boutique Hotela Alhambra, sa svetlucavim tirkiznim morem kao kulisom, ali i uz veličanstveni zalazak sunca, u Alhambra Beach Clubu gosti će imati priliku da uživaju u šampanjcu, kavijaru i senzacionalnim sledovima koje će pripremiti tri chefa čiji su restorani nositelji ukupno četiri Michelinove zvezdice i dobitnici ukupno 54,5 bodova Gault & Millaua.

Elegantnu večeru pored mora, koju će pratiti zvuci harfe i violine, kreiraće Max Natmessnig (Chef’s Table Rote Wand), 'Najbolji chef 2022. Godine' prema Gault & Millau Austria, kao i Peter Hagen (Restaurant Ammolite Rust) i ranije spomenuti Christian Kuchler (Taverne zum Schafli Wigoltingen), koji se mogu pohvaliti sa po dve Michelinove zvezdice.

Savršen vikend u jednoj od najlepših mediteranskih uvala zaokružiće vibrantna nedeljna večera. Ova gastronomska avantura u režiji sedam vrhunskih chefova odvijaće se u luksuznoj vili Captain's Villa Rouge, na posebno osmišljenim objektima u unutrašnjosti i okruženju ovog lošinjskog bisera, a sve uz pratnju sjajnih muzičkih izvedbi. Broj mesta za ovaj dugo iščekivani i ekskluzivni događaj ograničen je, pa je učestvovanje moguće isključivo uz prethodnu rezervaciju.

HOTEL ALHAMBRA
HOTEL ALHAMBRA 

*Sadržaj nastao u saradnji s Hotelom Alhambra.