Posle toliko godina posvećenih fashion, beauty i lifestyle temama, došlo je vreme i da uronim u svet automobila. A čime najbolje započeti tu avanturu nego Porsche modelima?

Povodom 50 godina od lansiranja Porsche 911 Carrera RS 2.7 modela dobila sam priliku da posetim impozantan Porsche muzej u Štutgartu, kao i njihovu Manufakturu u srcu Zuffenhausena.

737_RBC4942.jpg
Radu Chindris/www.raduchindris.com 

Ponos proizvodnog asortimana kompanije Porsche, Carrera RS 2.7 (Carrera znači "trka" na španskom jeziku) bio je najbrži automobil nemačke proizvodnje svog vremena. Impresivno, zar ne? Mnoge tehničke inovacije rezutirale su tome da Porsche ne razvije samo sportski auto za trkačku stazu, veći i automobil koji su klijenti mogli da koriste i u svakodnevnoj vožnji i u trkama.

Porscheov uspeh na stazi pretvorio ga je u simbol brzine i luksuza i do sada je inspirisao liniju elegantnih automobila koji svojim vozačima pružaju vrhunsko iskustvo.

809_RBC4832.jpg
Radu Chindris/www.raduchindris.com 

Iako sam pre odlaska na put čitala dosta o brendu i modelima, fasciniranost modelom koji slavi jubilej od lansiranja dostigla je potpuno novi nivo tek kada sam ga ugledala uživo.

Već u Porsche Muzeju jedno je bilo jasno - za većinu ljubitelja sportskih automobila, oni se dele na Porsche 911 i na sve ostale. Kao model koji je nadživeo konkurenciju i u novije vreme predstavlja ultimativni sportski automobil, želja da saznam sve o ovoj kompaniji bila je sve veća.

249_RBC1733.jpg
Radu Chindris/www.raduchindris.com 

Na moju sreću, ona se već sutradan ostvarila prilikom posete fabrici kompanije Porsche. Tamo su nas dočekli eksperti u svojoj oblasti. Boris Apenbrink, Markus Voll i Jochen Schäfer uspeli su svojom pričom da nam približe istoriju kompanije, a saznali smo takođe mnogo i o osnivanju Porsche Designa i njegovom funkcionisanju.

411_RBC2069.jpg
Radu Chindris/www.raduchindris.com 

Izlaganja je pratio i najuzbudljiviji deo programa tog dana - testiranje automobila! Za početak sam mislila da se šale, ali moja sumnjičavost se pretvorila u „ovo je bukvalno najbolji dan ikada“ kada sam shvatila da mi predstavnik Porsche PR tima zaista predaje ključeve. „Naravno da možete da ga vozite“, rekao je.

182_RBC0918.jpg
Radu Chindris/www.raduchindris.com 

Prilično je teško opisati osećaj kada vam neko predaje ključeve Porshea, a dodatno je pojačan ukoliko ste pravi zaljubljenik u iste!

Iako već sedam godina posedujem vozačku dozvolu i smatram sebe sigurnim vozačem, moram priznati, imala sam tremu pred vožnju ovako luksuznog automobila. Već pri kretanju strah je, usled moćne snage i zvuka automobila, u trenu iščezao.

Prvi automobil koji nam je dodeljen bio je Porsche Panamera 4S E-Hybrid Sport Turismo čiji me je elegantan stil, udobnost i lakoća vožnje na prvu osvojila. Zapanjujuć je, mnogo je više od automobila koji možete svakodnevno voziti.

468_RBC2951.jpg
Radu Chindris/www.raduchindris.com 

Izlazeći iz grada i uplovljavanja u vožnju nadomak Štutgarta dočekali su nas impresivni prizori prirode.

Kada većina entuzijasta automobila pomisli na vožnju iz snova, verovatno zamišlja savršen asfalt i nestvarnu prirodu. Bingo! Prirodne lepote i putevi kroz planinski deo nadomak Štutgart bili su savršen poligon za testiranje perfomansi i kvaliteta Porsche automobila. Vozeći se do mesta Zavelstein prolazili smo kroz magična mesta, poput bajke obogaćena netaknutom prirodom.

Porsche Taycan GTS Sport Turismo.
Radu Chindris/www.raduchindris.com 

Po dolasku imali smo kratku pauza za tradicionalni ručak, a zatim smo zamenili automobil za Porsche Taycan GTS Sport Turismo u čiju sam se egzotičnu zelenu boju odmah zaljubila.

Nakon ovog Prosche iskustva shvatila sam da "automobil koji priželjkuješ govori mnogo o tebi" zaista ima smisla. Ukoliko su luksuzni modeli vaš izbor vi ste predvodnik i lider, kako u privatnom, tako i u poslovnom životu. Zato, ne sanjajte ništa manje od Porschea koji će svaku vožnju pretvoriti u nezaboravno iskustvo.

189_RBC1047.jpg
Radu Chindris/www.raduchindris.com