Njen miris je jedinstven i nezaboravan, bogat aromom i elegancijom, koje izazivaju oduševljenje kod mnogih ljubitelja vina. Gospođa Tamjanika. Miris muskata koji se prepoznaje u najvećem broju čaša i omiljena sorta za sve generacije koje vole da uživaju u vinu, zelenkasto-svetložuta boja i miris bilja, miris zelenih jabuka uz raskošne nalete limete, grejpa i mandarine, dok ukusom očarava finim kiselinama limuna.

Tamnjanika Luda Mara vinarije Tikveš kao da je uhvatila sunčeve zrake u čaši i da mirisnim notama zavodi. Ona nije samo piće, nego umetničko delo koje priča priču o teroaru, vinogradima i ljudima koji je kreiraju. Svaka čaša je putovanje kroz tradiciju, a ukus osvaja sva čula i ostavlja neizbrisiv trag kod svakog vinoljupca. Uz čašu vina Tamjanike stvaraju se nezaboravni trenuci i slavi se život.

Zašto za Tamjaniku kažu da je namenjena poznavaocima, ali i ljubiteljima vrhunskog vina?

Od grožđa tamjanike se proizvode uglavnom suva, aromatična vina osvežavajućih kiselina, koja vole da konzumiraju poznavaoci, ali i obožavaoci vina. Svoje pravo lice Tamjanika Luda Mara pokazuje kada je lepo ohlađena, dok je svežina prva stvar koja se primeti. Neko je bira uz paste, nako uz piletinu, ćuretinu ili ribu, a idealan je partner za kolače, salate i kozji sir. Sve je popularnija u celom regionu, ali i šire, jer ovaj muskat je najstariji i najugledniji od svih muskata. Duga tradicija, vrhunsko vino, originalna aroma, sofisticiranost i prefinjen ukus, prepliću se u svakoj čaši, mameći sva čula. Neki vino Tamjanika Luda Mara opisuju kao eksploziju voća koja se dešava u nosu, a svaki gutljaj predstavlja nezaboravno iskustvo.

Verujemo da ste spremni da se otisnete u avanturu i da se prepustite uživanju u belom vinu Tamjanika Luda Mara, jer posebnost i uživanje se dugo pamti.

Luda Mara_Temjanika_0,75l_.jpg
Tikveš