Povodom 10 godina od izlaska magazina u Srbiji, na inicijativu Opštine Novi Beograd, magazin Men’s Health podržao je projekat postavljanja fitnes centara na otvorenom na teritoriji Opštine Novi Beograd. Cilj projekta je da se u narednih nekoliko meseci na teritoriji Opštine Novi Beograd postavi 10 teretana na otvorenom koje bi bile na raspolaganju stanovnicima ovog dela grada.

Kompanija Adria Media Serbia i magazin Men’s Health podržali su projekat kroz izgradnju prve teretane na otvorenom na lokaciji Ušće, kao i učešćem u akciji za prikupljanje sredstava kojima bi bile izgrađene ostale teretane. Glavni cilj projekta je promocija zdravog načina života i pružanje mogućnosti što većem broju građana Opštine Novi Beograd da se rekreativno bavi sportom.

Teretanu je svečano otvorio Ivan Radojčić, urednik magazina Men’s Health, koji je prilikom otvaranja izjavio: „Men’s Health je godinama u Srbiji podržavao brojne outdoor fitnes projekte i odatle potiče ideja da povodom 10. rođendana srpskog izdanja magazina realizujemo projekat “10 teretana za 10 godina magazina Men’s Health”. Projekat realizujemo u saradnji sa Opštinom Novi Beograd, a glavni cilj je promocija zdravog načina života. Ovim putem pozivamo i ostale kompanije da se priključe i svojim učešćem doprinesu što većem broju teretana koje bi građanima Opštine Novi Beograd bile na raspolaganju dugi niz godina”.

“Projekat o teretanama na otvorenom se realizuje u sklopu jednog šireg koncepta približavanja sporta građanima i naslanjanja na projekat “Novi Beograd – pravi Beograd”, koji između ostalog obuhvata besplatne škole plesa i plivanja za najmlađe Novobeograđane, besplatni fitnes program za žene i besplatno korišćenje bazena za penzionere. Gradska opština Novi Beograd će nastaviti da olakšava Novobeograđanima bavljenje sportom i da na taj način čuva njihovo zdravlje i podiže standard života građana i građanki Novog Beograda”, rekao je Aleksandar Šapić, predsednik Opštine Novi Beograd.

Otvaranju je prisustvovao i selektor Davis cup reprezentacije Srbije, Bogdan Obradović, koji je izjavio da ga novootvorena teretana podseća na detinjstvo provedeno na Novom Beogradu, kao i da se raduje što će građani sada moći da vežbaju na vrhunskim spravama i u prirodi.

Na otvaranju teretane bili su i brojni sportski novinari, a sve prisutne oduševili su „Srpski Spartanci“ koji su prvi isprobali sprave i pokazali svoje umeće.