Postoji mnoštvo drugih destinacija, manje poznatih, ali, podjednako dobrih za savršen odmor.

Ovde su neke od naših omiljenih, barem, što se Evrope tiče. 

#Goreme, Turska

Gradić koji leži u krajoliku neobičnih vulkanskih stena koje su oblikovane erozijom. Najbolji način da ga upoznate je iz vazduha, na jednom od kratkih putovanja balonom!

#Torunj, Poljska

Na oko 180 km severozapadno od Varšave, na reci Visla, nalazi se grad poznat po svom neverovatnom gotičkom stilu. Takođe, još jedna sjajna informacija je da je najpoznatiji stanovnik Torunja čuveni astronom iz 15. veka - Nikola Kopernik.

#Manarola, Italija

Najstarije i drugo najmanje naselje u sklopu Cinque Terre (prevod “pet zemalja”). Ukoliko volite mir i tišinu, ovo je svakako, sjajno mesto za vas (kola nisu dozvoljena). 

#Ikaria, Grčka

Verovano postoji nešto u vodama grčkih ostrva i malih gradova, gde stanovnici, u proseku žive 100 godina. Ovo ostrvo je dobilo naziv po legendi o Ikaru. A ukoliko želite da osetite pravi duh ovog mesta, savetujemo vam da ga posetite u letnjem periodu kada ima mnoštvo festivala i praznika.

#Halštat, Austrija

U pitanju je selo u Austriji, sa oko 1000 stanovnika. Drugačije je poznato kao ‘the perl of Austria.’ Pored toga što preovladavaju mir, tišina i neverovatna priroda, ovo mesto je okruženo rudnicima soli, po kojima je i dobilo ime.

#Olesund, Norveška

Ovaj grad poseduje akvarijum (Atlantic Sea Park) koji se smatra najvećim u severnoj Evropi. Pored toga sjajno je mesto za posetu i tokom hladnih dana, i posmatranja polarne svetlosti!

#Kotor, Crna Gora

Svima nama dobro poznato naselje na obali Bokakotorskog zaliva. Svojom istorijom i lepotom, postalo je jedna od veoma traženih destinacija.

#Piran, Slovenia

Kaldrme i gotske uličice su svugde unaokolo ovog istorijskog grada u Sloveniji. Ovaj mali grad se nalazi na samoj obali, i prepun je trgovima, crkvama i palatama. Savet: ponesite ravnu obuću!

#Rovinj, Hrvatska

U području mediteranske klime, u susednoj nam državi, nalazi se prelep grad Rovinj. Smešten na zapadnoj obali Istre, ovaj grad svojom istorijom i šarmom privlači turiste iz čitavog sveta.

#Porto, Portugalija

Iako drugi po veličini i značaju, ovaj grad je često u senci Lisabona. Zanimljiva i živahna kultura, i još življe boje na zgradama, teraju vas da se zapitate. Posetite Mercado do Bolhão, najveću (natkrivenu) pijacu; ili čuvene vinske podrume; gvozdeni most Luiša I, gradsku katedrali ili crkvu Klerižos (izgrađene u 17. veku u baroknom stilu).

Tekst: Branislava Lazin