U aprilu 1953. godine magazin za putovanje "Holiday" je objavio priču pod naslovom "Paris"—a love letter and guide to the City of Light."
Šezdeset godina kasnije priča je još uvek aktuelna i romantična kao i prvog dana kada je objavljena. Sadašnji kreativni direktor magazina, Franck Durand objašnjava: "Više od pedeset godina, ljudi sa različitih strana sveta Pariz doživljavaju na isti način."
Iako nije rođen u Parizu, Durand živi u šesnaestom arondismanu, a radi u drugom u svom studiju Atelier Franck Durand.
Osim što je kreativni direktor u magazinu Holiday, Durand radi na mnogim fashion projektima za brendove kao što su Isabel Marant, Anthony Vaccarello i Bally.
Pored ovih angažmana, ovaj kreativni Francuz radi na otvaranju lanca prodavnica i kafića Holiday Café u maloj, ali slatkoj ulici Villa Boileau u šesnaestom arondismanu za koju se može reći da je svet za sebe.
Kada ste sami, gde najviše volite da idete?
Definitivno u Luvr. Obožavam da se kao turista prošetam po muzeju i izgubim u njegovim ogromnim hodnicima, prepuštajući se mašti. Ovo je savršeno mesto koje odiše magijom. Osim toga u Luvru ćete se osećati kao da ste u nekom hororu. Sećate li se Belphegorovog filma iz 2001. godine Fantom iz Luvra?
Koje su vaše omiljene lokalne radnje?
Prva je Legrand Filles et Fils u ulici Banque u drugom arondismanu koja se nalazi vrata do vrata sa mojim ateljeom. U pitanju je gurme bakalnica i bar koji se nije menjao još od 1880.godine. A druga bi bila Les Puces, antikvarnica u koju volim da idem ne radi kupovine već da bih osetio duh Pariza iz 1940. godine. Cipele kupujem uvek u radnji koja se zove Anatomica koja je četvrtom arondismanu.
Po vašem mišljenju koja poslastičarnica i kafić ima najbolje kolače i kafu?
Najbolja kafa u Parizu je obično ona koju pijete na ćošku blizu kuće.
Najbolje mesto za odlazak na ručak?
Srećom živim u šesnaestom arondismanu koji ima najbolje restorane u gradu. Ipak, neki od najboljih se nalaze u drugom arondismanu blizu mog ateljea. Ako želite da jedete italijansku kuhinju onda idite u Cibus, lokalne specijalitete probajte kod Chez Georges, a japansku kuhinju u restoranu Kunitoraya.
Gde obično večerate u gradu?
Za večeru preporučujem Le Voltaire. Božanstveno mesto koje će probuditi sva vaša čula. Restoran je poznat po diskretnoj stajliš atmosferi i čuvenom jelu côte de boeuf.
Omiljeni komšiluk u Parizu je?
Svakako najviše volim šesnaesti arondisman koji obiluje prelepom arhitekturom, a kvartovi koje tamo možete naći su naprosto čarobni.
Priredila: P.M.L.
Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> http: //www.viber.com/ellesrbija
10 KOMADA KOJE SVAKA ŽENA U PEDESETIM TREBA DA IMA U SVOM GARDEROBERU: Inspirišite se da postanete ikona stila
OVI MODELI PANTALONA NAJBOLJE PRISTAJU ŽENAMA 50+ : Modne ikone sa Instagrama ih uključuju u svoje dnevne outfite
ANGELINA JOLIE PROŠETALA NAJPOŽELJNIJU TORBU ZA 2023. GODINU: Košta preko 3000 dolara i ponovo vraća u modu XXL formu
9 PROIZVODA KOJE NE BI TREBALO DA KORISTITE KADA PREĐETE 50: Umesto da čine lice svežim, daju potpuno suprotan efekat
DA LI ŽENE TREBA DA SE ODREKNU NASLEDSTVA U KORIST MUŠKOG ČLANA PORODICE? Ekonomska moć nad drugim je osnov nejednakosti