Zato, pakujemo kofere i idemo na zasluženi odmor. Došao je na red jedan veeeeliki restart od napornih dana. Ovog puta, želimo da se prepustimo i uživanju, ali i dobrom provodu. Jasno je da moramo da se uputimo ka Španiji, tačnije njenim morima, plažama, sangrijama, suncu. 

Predstavljamo vam 3 destinacije koji će odmar pretvoriti u uživanje, ali ako ste za dobar provod i toga ima. Zato je Španija sjajan izbor za sve one koji vole i da se odmore, ali i provedu. I da, ova tri mesta su za sve i posećuju ih kraljevi, hipiji, veliki umetnici.  

Majorka je najveće ostrvo u Španiji koje se nalazi u Sredozemnom moru i veoma je popularna turistička destinacija, koja je takođe omiljena među španskom kraljevskom porodicom. U sebi spaja veličanstvenu prirodu i raznovrsan noćni provod! Drugim rečima, ima sve - od tirkizno plavog mora i belih peščanih plaža, preko nacionalnih parkova i kulturnih dobara kao što su Kraljevska palata, zamak Belver i galerije sa delima poznatih španskih slikara -Pikasa, Miroa, Dalija. Ali to nama nije dosta, znamo da Majorka može još, a vi znate da govorimo o hedonističkim momentima!

Zato, topla preporuka je da se probaju specijaliteti kao što ju ukusna kobasica koju Španci zovu sobarssada, supa sa mesom i naravno obavezni jutarnji užitak koji podrazumeva kafu sa slatkišem iz neke lokalne poslastičarnice. 

Ako je Majorka vaš izbor, imamo par konkretnih predloga. Pošto je ostrvo postalo sinonim za masovni turizam, predlažemo vam jednu mirniju hotelsku oazu La Residencia, smeštenu među maslinama. Čisto da se malo sklonite vreve. Tu ćete sigurno imati svoj mir, a ako poželite da uživate u hrani i buci restorana, preporuke su Santi Taura, La Bóveda i Teixits Riera gde ćete uživati u lokalnim specijalitetima.

Na sledećoj strani pročitajte koje su ostale destinacije koje garantuju odmor i zabavu: 

PageBreak

Ibica 

Znamo je kao kraljicu provoda i žurki koje traju 24h. Ako vas to po malo ograničava, jer želite da prvenstveno uživate, sugerišemo vam da Ibici ipak date šansu! Pronađite mirnu, skrivenu oazu, a naš predlog je plaža Cala Xuclar na kojoj jedinu muziku koju možete da čujete jeste zvuk talasa. Ipak, da ne biste propustili dobar provod u večernjim satima možete olako da se prebacite u diskoteke, restorane, kafiće. Nema ona džabe reputaciji da je no 1. mesto za nightlife!

Kada ste na Ibici, možete odsesti u hotelu Mirador de Dalt Vila, koji će vas sasvim pristojno distancirati od velikog broja turista. Počastite se ribljim specijalitetima u restoranu Es Torrent, a u Can Salinas naručite "fideuá", pastu koja je jako ukusna. 

Kadakes

Ovog puta moramo da spomenemo grad Kadakes. Božanstvo na zemlji. Ovde je vreme stalo, ;editeran je kakav je nekad bio, ulice i uličice su prašnjave, slatke kućice daju posebnu draž ribarskom selu, a meštani su pitomi i topli. Grad čuva jedan intiman, katalonski duh, pa nas ne čudi zašto su ovo mesto birali veliki boemi i umetnici kao što su Picasso, Miró, Matisse, Disney.

Prelepe plaže Kadakesa su stvorene za uživanje, a ako želite da vidite more i iz hotelske sobe preporučujemo Calma Blancu. I, da obavezno probajte grilovanu ribu koja dolazi iz restorana Es Baluard, kažu da je preukusna. 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/