S vremena na vreme svako od nas poželi da iskusi neko novo putovanje i da odstupi od uobičajne rute. Najbolji trenutak za to su svakako praznici kada vam neradni dani daju priliku da odvojite malo vremena za sebe i častite se nesvakidašnjim putovanjem koje ćete pamtiti za ceo život.

Ovoga puta, ELLE vas ne savetuje da posetite još jednom Pariz ili živopisnu Barselonu, niti da odete miljama daleko u Njujork, Rio i Moskvu. Ne, na umu sada imamo nešto potpuno drugačije i nesvakidašnje - lepoticu Bliskog istoka, čudesnu Dohu!  

Turistički veoma atraktivna i posećena tokom cele godine, Doha - nekadašnje malo ribarsko selo, nudi neverovatan doživljaj egzotičnog i neotkrivenog Bliskog istoka.

Glavni grad najbogatije zemlje na svetu nalazi se na Arabijskom poluostrvu, dok njegove obale zapljuskuje topli Persijski zaliv. Ovde su kristalno bistre vode Pesijskog zaliva i peščane plaže idealne za ljubitelje laganog odmora, uživanja na plaži i plivanja.

Sam grad koji broji malo više od milion i trista stanovnika, svoje bogatstvo duguje nafti i rezervama prirodnog gasa.

Najidealnije vreme za posetu je tokom zime i proleća, posebno u februaru, martu i aprilu, kada je vrhunac sezone.

foto: Profimedia

Doha je poslednjih godina prošla kroz niz modernizacija, s velikim ulaganjem u turizam, što je ruzultiralo sjajnom pozicijom s obzirom na lokalne "konkurente" -  Dubai i Abu Dabi.

Glavni grad Katara itekako ima šta da ponudi

Ova savremena pustinjska oaza išarana oblakoderima, pravi je raj za turiste.

Centar grada Dohe se pruža duž Korniša, široke i krivudave avenije uz zaliv. Tu se nalaze Muzej islamske umetnosti, kao i park Al Rumaila, veoma pogodan porodice sa decom.

Najpopularnije mesto u Dohi je suk Vakif, lavirint ulica u kojem se nalaze brojni gastronomski specijaliteti raznih naroda i gde mirisi dopiru sa svih strana. Suk je najposećeniji uveče i tokom noći.

foto: Profimedia

Ukoliko ne možete da odolite kupovini, Doha nudi brojne šoping-molove.

Najlepši i najatraktivniji je Velađo.

Popularna je i Perla (The Pearl Qatar), veštačko ostrvo gde se gradi novo naselje u obliku školjke, s biserom u sredini, načičkano luksuznim šoping centrima i modernim soliterima i skupim jahtama koje stoje u marini.

Doha može da se pohvali mnogobrojnim kulturnim objektima, uključujući čuveni Grad obrazovanja, koji kao da je dopremljen iz budućnosti, baš kao i Nacionalni muzej…

U katarsku lepoticu možete da otputuje već sada za prvomajske praznike uz pomoć agencije Travelland koja ima posebnu last minute ponudu za sve one koji su neopredeljeni a tragaju za nesvakidašnjim putovanjem koje će pamtiti.

Avio-putovanja su koncipirana oko pet, šest, osam i deset dana uz više nego pristupačne angažmane.

Olakšica? Usled najavljenog ukidanja viza za Katar, svi putnici su oslobođeni plaćanja viza. Čak i ukoliko vize ne budu ukinute do polaska, Travelland će snositi troškove viziranja. 

foto: Shutterstock

Pogledajte u nastavku individualni program putovanja za termine 28. i 29. april:  

1. dan BEOGRAD – DOHA

Dolazak putnika na aerodrom “Nikola Tesla”, najkasnije dva sata pre poletanja aviona. Individualna prijava za let i predaja prtljaga. Pasoške i carinske formalnosti. Planirano vreme poletanje aviona za DOHU (QR 0232) u 11:35 časova. Planirano vreme dolaska u Dohu 18:40 časova-lokalno vreme. Transfer do izabranog hotela u Dohi. Individualni smeštaj. Noćenje.

2.-4. ili 2.-5. ili 2.-6. ili 2.-7. ili 2.-9. dan DOHA

Doručak. Boravak u izabranom hotelu, na bazi izabranih usluga. Slobodni dani. Mogućnost organizovanja mnogobrojnih fakultativnih izleta. Noćenja.

5. ili 6. ili 7. ili 8. ili 10. dan DOHA - BEOGRAD

Ranojutarnji transfer do aerodroma u Dohi Individualna prijava za let i predaja prtljaga. Pasoške i carinske formalnosti. Planirano vreme poletanje aviona za Beograd (QR 0231) u 06:45 časova časova-lokalno vreme. Dolazak u Beograd u 10:35 časova - lokalno vreme.

Detalje i cenovik pogledajte na ovom linku, uz napomenu da last minute cene važe do 19. 04!