Razmišljate o odlasku u Pariz? Spremni ste - proučili ste bezbroj puta kulturna zdanja i institucije koje treba da posetite, na mapi ste označili u kojim parkovima ćete se satima šetati, kontaktirali ste prijatelje koje bi bilo lepo da vidite... 

Danas, nećemo da da vam predlažemo šta morate da vidite u Gradu svetlosti, već ćemo vam sugerisati ta, divna pariska IT mesta, idealna za mali predah i dokoličarenje uz kafu i kroasane. Naravno, mi smo već počeli da zamišljamo kako se čuju francuske šansone i kako nas služi spretan konobar. 

U našem vodiču smo se vodili ušuškanim, skrivenim i divnim mesta koja nam poručuju da Pariz nije samo Grad svetlosti, već možda i Grad dobre šoljice kafe... U redu, i po koja čaša vina je uvek dobrodošla. 

U nastavku predlažemo da uživate u maloj "tour de paris" na malo drugačiji način!

Le Tambour (41 Rue Montmartre)

Ušuškan između drugih lokala, Le Tambour se izdvaja crvenom tendom i suncobranima. Smešten je u blizini kulte Haussmann zgrade, tako kada budete zašli u ovaj deo Pariza, trk na jednu kaficu u ovom, presimpatičnom lokalu. 

Le Consulat (18 Rue Norvins)

Lokal se nalazi u blizini Sacre-Coeur bazilike na Montmartru i jedan je od najfotografisanijih kafića u gradu. Čak i samo na slici, deluje prelepo, zato ako vas put nanese, obavezno svratite. 

Le Petit Moulin (17 Rue Tholoze)

Takođe, na Montmartru nećete moći da zaobiđete kafe sa vrlo interesantnom fasadom, koji je idealan za jedno piće "na brzaka". 

Odette (76 Rue Galande)

Opustite se u jednoj od najstarijoj četvrti Pariza - Latinskoj i uživajte na čaju u kultom Odette-u. Za razliku od mnogih modernih lokala, ovaj je zadržao pravi pariski duh sa manjim prostorijama za uživanje u čajevima. 

Preostale kafee pogledajte na sledećoj stranici: