Ukoliko spadate u onu grupu ljudi koja traga za tim nekim posebnim mestom, te traži "kopije" onih mesta koja su im se svidela, sledeća poređenja trebala bi da vam otvore nove horizonte i na vaše "must seen" liste, pridodaju destinacije koje neodoljivo podsećaju na one koje su vas već osvojile!

Lisabon - San Francisko

Ova dva grada su veoma slična i to prvenstveno po brdovitim ulicama, ali i njihovim glavnim obeležijma - bilo da su u pitanju stari tramvaji, prelepi vidikovci sa kojih možete videti "grad kao na dlanu", ali i veličanstven okean. Lisabonski most 25.aprli i Golden Gate u Francisku neodoljivo sliče - crvene su boje, simboli su grada, a projektovao ih je isti arhitekta. Naravno, ono što ova dva grada imaju takođe zajedničko je ta kultura malih kafea i divne, šarmantne ušuškane ulice koje samom gradu daju specifičnu i autentičnu atmofseru.

Nju Orleans - Rio de Žaneiro

Raznobojnost, jaka energija, super hrana, kokteli, najbolji festivali? Oba grada su specifična po živoj energiji i dobrom provodu na svakom koraku. 

San Dijego - San Hose

Oba grada su za ljubitelje mora, surfovanja i aktivnosti na vodi. San Dijego i glavni grad Kostarike, San Hose možda su teritorijalno veoma udaljeni jedan od drugog, ali su vrlo slični i nude skoro pa isti doživljaj aktivnog odmora, dobru klopu i fantastične resort komplekse. 

Madrid - Njujork 

Velika jabuka i Madrid se smatraju gradovima koji funkcionišu 24/7. Metropole koji nikad ne spavaju, poznate su po barovima iz koji se čuje bučna, energična muzika do ranih jutarnjih sati, fenomenalnim restoranima i sveprisutnoj aktivnoj i vrlo raznovrsnom art scenom. 

Majami - Havana 

Impresivni provodi, ples po ulicama, nesvakidašnji miks starog i novog, govori nam da nas velika avantura čeka na svakom koraku. Mnogi smatraju da je glavni grad Kube jedan od najspecifičnijih gradova sveta, pun duha, ali postoje i oni za koje su čari Majamija pravo otkriće u smislu dobrog noćnog provoda. 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/