Playa del Amor, egzotična "skrivena plaža", smeštena je na jednom od bujnih i nenaseljenjih Marijetskih ostrva u Meksiku.

Playa del Amor nalazi se na ostrvu Marijeta, na obali Pjerto Valjarta, a jedna je od najlepših plaža koju Meksiko može da ponudi. Razlog je njena skrivenost - plaži možete pristupiti samo plivajući kroz tunel koji ga povezuje sa Tihim okeanom ili jednočasovnom vožnjom kajakom ili brodom. 

Tunel koji povezuje skrivenu plažu sa Kortesovim morem je oko šest metara nadmorske visine, plaža je zahvaćena pećinom sa ogromnim otvorom koji omogućava prodiranje sunčeve svetlosti.

Kortesovo more je poznato po raznolikom podvodnom svetu - koralima, ribama i drugim morskim životinjama. 

Flora i fauna Playa del Amora čine ovu plažu savršenim mestom za ljubitelje prirode, a posebno su atraktivn koralni grebeni za one koji bi se oprobali u ronjenju I uživanju u podvodnom svetu. Postoji i peščana plaža za sunčanje, ali i hlad na kome se možete skloniti tokom vrelih sati. 

Marietska ostrva su oko sat vremena vožnje brodom od kopna Puerto Valjlarta. Postoji nekoliko turističkih kompanija koje pružaju jednodnevne izlete do Plaže ljubavi.

Izvor: b92.net

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/