Kontinentalna Evropa najmagičnija je tokom zime. Sve te destinacije, od Slovenije, Austrije, Italije do Francuske kao da navuku čarobni plašt i pretvaraju se u zimski wonderland. 

Ni jednom drugom kraju na svetu zimski prekrivač ne stoji toliko dobro kao drevnim evropskim središtima. 

Spoj starine, prošlosti i duh davnih vremena prožet predivnim zimskim detaljima i blagodetima modernog vremena, kombinacija je koja očarava svakog putnika.

Bilo da ste ljubitelj rumunuske autentičnosti, strašnih priča o Drakuli ili volite uživati u zavodljivim zimskim specijalitetima uz čašu autohtonih vinskih delicija, ili ste skloniji uživanju u snežnim radostima u Francuskoj ili težite očaravajućim svetlima Amsterdama, a Advent u Beču je za vas bajka koja se uvek iznova mora uživo doživeti, onda su zimska putovanja Rumunijom, Austrijom, Holandijom i Francuskom idealan način za provesti zimski odmor.

Za najdivniji doživljaj, povedite i prijateljice pa kreirajte nezaboravne uspomene usred zime.

Zajedno isplanirajte savršeno putovanje i kreirajte itiner prepun doživljaja i naravno – fotografija.

Advent u Beču

Advent u Beču pruža poseban osećaj topline bez obzira na niske temperature i sneg. Svako ko je posetio Beč u ovom razdoblju u godini složiće se da je reč o posebnoj magiji koja svakoga u sekundi preplavi radosnim osećajima.

Šetnja božićnim selima koja Beč čine još raskošnijim, biranje najlepših božićnih poklona, klizanje na Schloss Wilhelminen Berg klizalištu s predivnim pogledom na grad, sočne kobasice, kuvano vino koje greje i telo i dušu, rum kuglice, punč i 2 miliona upaljenih lampica, samo su mali deo bezbrojnih razloga zašto je tako dobro uhvatiti prijateljicu za ruku i zajedno uživati u idiličnoj zimskoj atmosferi.

Adventski sajam specijaliziran za rukotvorine – Karlsplatz sigurno će vas oduševiti brojnim sitnicama, a Altwiener Christkindlmarkt na Freyungu poznat kao najsavršenije mesto za kupovinu poklona, možda će vam isprazniti novčanik, ali će vam napuniti srce. Ako se pitate gde je najbolje popiti šoljicu dobrog kuvanog vina – odgovor je adventski sajam Am Hof.

Upoznajte se s tradicionalnim božićnim običajima koji datiraju još iz 13. veka, uživajte u bogatoj gastronomskoj ponudi na Christkindlmarkt na trgu Rathausplatz i doživite Advent Magic u parku Rathauspark gdje se nalazi Little Heart Tree ispod kojeg je običaj razmeniti poljubac. Možda baš tamo upoznate čoveka svog života i započnete bajku u najromantičnijem ambijentu na svetu.

Amsterdamska pustolovina

Bez obzira jeste li već posetili Amsterdam ili ga stalno iznova stavljate na vašu wish listu za putovanja, zima je idealno vreme da upoznate istinsku čaroliju Amsterdama. Svetlost, atmosfera preplavljena lepim emocijama i milion zanimljivosti i blještavila, stavljaju Amsterdam u sam vrh najpoželjnijih zimskih destinacija. Pogotovo ukoliko planirate put s prijateljicama s kojima se najbolje zabavite.

Iskusite neverovatan noćni život u Amsterdamu. Samo pazite da imate dovoljno energije za malo istraživanja. Prošetajte uz kanale i divite se kućama s drvenim pročeljima koje ih čine preslatkima. Istražite De 9 Straatjes jer je reč od jednoj od najčudnijih gradskih četvrti koja je prepuna cosy i stilizovanih kafića, ali i starih knjižara.

Amsterdam Light Festival je godišnja zimska manifestacija koju ne biste smeli da propustite. Poznati umetnici iz celog sveta pretvaraju grad u svetlucavi spektakl koji privlači hiljade posetilaca. Krstarenje kanalima i uživanje u odsjaju bezbrojnih svetala u vodi, uzbudljive i bogate priče o Amsterdamu i prilika za upoznavanje zanimljivih ljudi pretvoriće ovo putovanje u jedno od omiljenih.