Bilo da je reč o mirnoj energiji rajskog Balija ili veličanstveno lepoj Budimpešti, čarobni trenuci iz ovih mesta nisu više tako nedostižan san. Potražite povoljne karte, očaravajući smeštaj, pozovite dobru ekipu i sastavite svoj plan putovanja u samo nekoliko klikova!

U nastavku pročitajte koji su gradovi idealni za vašu (filmsku) pustolovinu.

Los Anđeles

Kada pomislite o američkim filmovima odmah vam na um padne Los Anđeles. Destinacija koja u sebi krije kinematografsku magiju, pop kulturu i holivudske ličnosti...Ovde vam neće nedostajati sunca i glamuroznog noćnog života.

Tu se stvaraju zvezde i potvrđuju legende. 

U toku posete Gradu anđela obavezno je odvojiti vreme za ležerno razgledanje, pored već poznatih lokacija kao što su čuveni hollivudski znak, Rodeo Drive i Hollywood Boulevard. Nemojte izostaviti posetu njihovom novom Muzeju savremene umetnosti, dok je prekrasna i prostrana plaža Santa Monice posebno upečatljiva.

Uživanje u koncertima u arhitektonskom čudu Franka Gehryja i ručak u jednom od mnogobrojnih restorana učiniće da se osećate kao prava filmska zvezda.  

Ne propustite The Ritz-Carlton koji je smešten u živahnom Downtown L.A-u i pretvorite ga u bazu za boravak bogat holivudskim glamurom.

Njujork

Malo je gradova poput Velike jabuke.

To je grad koji živi punim plućima i nudi ponešto za svakoga. 

Danju prošetajte bujnim zelenilom Central Parka sa perecom u ruci. Zatim krenite na opuštanje u Times Square-u ili se popnite na vrh Empire State Buildinga kako biste doživeli grad iz ptičije perspektive. Noću se počastite koktelima od poznatih lokalnih barmena, a zatim uživajte u predstavi na Brodveju. 

Zima nudi novu stranu grada, sa klizanjem pored spektakularne jelke Rockefeller Centra, a vredi videti i svečane božićne izloge na Petoj aveniji.

Dogovorite dejt sa gradom koji nikada ne spava. 

Bali

Da li vam je potreban ozbiljan odmor?

Odletite do nezamenljivog indonežijskog ostrva Bali za istinsko duhovno buđenje. Meditirajte, vežbajte jogu, spojite se sa prirodom i učinite da vam svaki dan bude spokojan. Smešteni na vrhu litice sa otvorenim pogledom na idiličnu plažu i Indijski okean, ovde možete pobeći od svega i uroniti u tropsku atmosferu raja. 

Svakako posetite spomenik Bajrasandhi u Denpasaru, izuzetnu građevinu koja je simbol kulture i tradicije Balinežana. 

Kairo

Poeta Kairu je iskustvo koje ćete doživotno pamtiti.

Smestite se u nekom od raskošnih hotela, koji se nalaze uz reku Nil, pa pođite na krstarenje tradicionalnom feluccom kako biste uživali u zalasku sunca. 

Obavezno krenite prema Velikoj piramidi u Gizi, najstarijoj i najvećoj od tri piramida u Egiptu, ali i jedna od sedam svetskih čuda starog sveta. Uživajte u pričama o egipćanskoj istoriji i o svetski poznatim spomenicima. 

Uputite se ka energičnom bazaru Khan el Khalili i upustite se u cenkanje sa lokalnim prodavcima.

Budimpešta 

Budimpešta je grad dualiteta (bukvalno).

Sa jedne strane reke Dunav nalazi se Budim, dok se na drugoj nalazi Pešta.

Bogat prefinjenom arhitekturom i staromodnim čarom, ovaj grad se iznova koristi kao pozadina za poznate filmske trenutke. 

Putujte kroz vreme posetom spomenicima kao što su Kraljevska palata i Ribarski bastion, ali i institucijama kao što je Nacionala galerija.

Zatim prošetajte Lančanim mostom kako biste uživali u pogledu koji oduzima dah i prešli na drugi kraj grada za noćni izlazak. Ako ste raspoloženi za dodatnu dozu romantike, posetite zamak Vajdahunjad, gde ćete se osećati kao da ste zakoračili u bajku. 

Preuzeto sa portala: journal.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/