Ako još planirate beg u mir snežne monotonije i želite da sav teret svakodnevice zaboravite na strmim padinama, Alpi nude pregršt destinacija na kojima ćete se osloboditi stresa i obradovati se vašoj novoj pokretačkoj energiji.

Pronađite savršenu kombinaciju u oštrom kontrastu hladnoće dubokog snega i tople udobnosti luksuznih hotela, usred očaravajuće prirode i elegantne civilizacije na nekom od ovih fantastičnih mesta. 

(Na 6 sati od Beograda: Ovo je zvanično najbolji grad za život)

Val d’Isere 

Skriven u naborima francuskih Alpa, Val d’Isere jedno je od najpopularnijih skijališta na  svetu, ali i predivan gradić u kom možete da uživate  u idiličnoj u prirodi, gastronomiji, ali  i arhitekturi koja je odraz njegove živopisne istorije.

Među mnogim luksuznim hotelima ističe se ekskluzivni La Mourra, gde su bogato uređeni i prostrani apartmani idealni za putovanje sa porodicom ili prijateljima, a ako se odlučite za planinsku brvnaru, biraćete između četiri potpuno različita, ali podjednako zavodljiva prostora u kojima ćete se rastopiti. 

St. Moritz 

Za ultimativni luksuzni alpski doživljaj prvi izbor je uvek i bez konkurencije St. Moritz. Osim što je omiljena destinacija za skijanje, snowboarding i trekking, ovaj predivni gradić pun je elegantnih lokala, hotela, trgovina, ali i restorana, galerija i noćnih klubova. Odsednite u kultnom hotelu Badrutt’s Palace za potpuni doživljaj u starinskom zdanju   privlačne arhitekture i besprekorno održavanih enterijera. Ali, pitanje nije zašto otići u St. Moritz, nego kako sebe nagovoriti da se iz njega vratite. 

(20 gradova koje ćete najbolje upoznati šetajući)

Zermatt 

Ovo je idealan grad za skijašice koje traže mesto za beg od ljudi kao i bajkovit ambijent nalik onim sa božićnih razglednica. Zermatt je savršen za zimski honeymoon jer je pun romantičnih sadržaja i uređenih hotela, a za nepopravljive noćne ptice nudi i živahan 

noćni život. U blizini je najpoznatiji alpski vrh, Matterhorn koji važi za zavodljivi planinarski izazov, a ljubiteljke zimskih sportova uživaće u snežnim stazama. Među najraskošnijima u Zermattu naveli bismo hotel koji potpuno opravdava svoje ime - LaVue Luxury Living Apartments, čiji spa odeljak nudi poseban užitak.

Courchevel 

Kao deo najvećeg skijaškog područja u svetu, Courchevel resort potpuno je posvećena najelitnijem skijaškom doživljaju. Ova slavna destinacija, glavni rival spomenutom Val d’Isereu, obiluje izuzetno luksuznim hotelima među kojima je gotovo nemoguće izabrati najblistaviji. Ali, za potpuno iskustvo ne možete da pogrešite ako izaberete K2 Hotel, koji osim raskošnih apartmana sa spa užicima nudi i Michelinom nagrađenu gastronomiju. 

Tekst: Ana Fazekaš

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE>>>https://www.instagram.com/elleserbia/