Srećni ljudi će na tom putovanju bar jednom hodati zelenim brežuljcima Zagorja, koji na svakom koraku nude mir, intiman dodir s prirodom i otvorene dlanove gostoljubivih i srdačnih domaćina.

Zagorje – zelena vrata Hrvatske, destinacija je gde gost može uživati u termama, wellness centrima, kupališnim kompleksima i brojnim rekreativnim sadržajima, obilaziti mnoštvo kulturnih i istorijskih znamenitosti, atraktivnih muzeja, da se zabavlja na raznim manifestacijama kroz koje se, na životopisan i originalan način, neguju zagorska kultura, istorija i tradicija.

Posebnu čaroliju čini zagorski lavirint vinskih puteva.

foto: Jasenka Haleuš

Nezaboravan je, jer vodi vrhovima brežuljaka, uz pogled od kojeg zastaje dah.

foto:Jasenka Haleuš

Inspirativan je, jer je satkan od osunčanih zelenih vinograda, drvenih kleti, žuljevitih ruku i osmeha dobrodošlice. Neodoljiv je, jer objedinjuje ukuse sočnih pečenih ćurki i brižno odabrane vinske karte. Ugodan je, jer vetar bregovima nosi zvuke domaće popevke.

foto: Jasenka Haleuš

U tom lavirintu niko se ne može osećati izgubljeno.

Upravo u takvom okruženju, u kojem se na prirodan način uzgajaju namirnice, kvalitet kuhinje ne može izostati, jer je ona nastala u čvrstoj simbiozi s prirodom i njenim plodovima, verno odražavajući način života lokalnog stanovništva.

foto: Nino Verdnik

Naime, ono što se danas preferira kao zdrava ishrana, u zagorskoj kuhinji je odavno prisutno – sveže i autohtone namirnice koje načinom pripreme zadržavaju prirodan ukus i svojstva.

foto: Žarko Bašić

Takav mozaik doživljaja pruža jedinstveni ambijent za vrhunski ugođaj i potpuni užitak u pravom prirodnom okruženju Hrvatskog Zagorja gde se tradicija zagorskog kraja stapa sa modernim standardima u turizmu.

foto: Marko Mihin

Istina je!

Moguće je doživeti bajku.

foto:Jasenka Haleuš

foto: Arhiva TT

Dođite i doživite je.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/