Izazovi u snalaženju na različitim jezicima i učenju o novim kulturama, fascinantni stranci koje susrećete u hostelima, a tek one divne romanse koje se odigravaju u tim novim spontanim okruženjima.

Solo putovanje nije samo za one koji su rođeni devedesetih. Ako vam je potreban odmor od svakodnevnog života - i želite da budete sebični sa svojim vremenom, novcem i energijom - solo putovanje može biti upravo ono što vam je potrebno.

Broj putnika koji putuju sami je u porastu. Bilo da je to opuštanje na Baliju, otkrivanje nekih od fasinantnih zamkova u Velikoj Britaniji, spuštanje niz skijaške staze u Japanu, ili nešto sasvim drugo i neočekivano, postoji mnogo opcija za ljude koji žele da izađu iz grada - a da ne povedu nikoga sa sobom. 

Mi se sve više odlučujemo da uživamo u sopstvenom društvu, učeći o osećaju koji je vrlo jednostavno obrazložila američka glumica Ellen Burstyn: "Kakvo divno iznenađenje da konačno otkrijemo kako je zabavno biti sam."

Oni koji odluče da putuju sami, češće izaberu da to urade na maloj grupnoj turneji - što je odlična, sigurna opcija ako se odlučite za neku egzotičnu destinaciju, poput Egipta, Tajlanda ili Indije.

(Arhitektonski dragulji Barselone: 10 najlepših građevina Antonia Gaudía)

Evo naših predloga za solo putovanja nakon kojih ćete biti , sigurni smo, puni sjajnih utisaka.

7. Italija

6. Francuska

5. Japan

4. Engleska

3. Egipat

2. Tajland

1. Australija

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/