Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

3 destinacije iz Evrope i sveta koje će prve dočekati turiste

Taman kada smo pomislili da nema nikkave šanse da kuću napustimo do jesenjih meseci, orpostili se od mogućih putovanja i prestali sa maštarenjem i planiranjem istih - pandemija je konačno usporila tempo i ne samo to, praktično sve ...

  Izvor: Foto: Shutterstock

Istinu da vam kažemo, mi zaista i dalje ne razmišljamo nešto pretrano o putovanjima, pogotovo ne na bilo kakve egzotične lokacije - nekako krajnje je vreme da sada uradimo ono što smo tolike godine unazad odlagali, a sve pod izgovorom d ato uvek stignemo - u pitanju je naravno otkrivanje naše sopstvene zemlje i njenih veličanstvenih prirodnih lepota.

Međutim, sa vestima koje smo upravo pročitali - o zemljamo koje ć među prvima primiti posetioce, tabani su nas ipak zasvrbeli.

Na hiljade i hiljade letova odloženo je, hiljade aviona uzemljeno, saobraćaj je skoro u potpunosti obustavljen, turistički aranžmani zamrznuti, ali to nikako ne znači da radnici iz oblasti turizma danonoćno ne razmišljaju kako kada se pandemija primiri, sve ponovo polako ali sigurno oživi i postane nam dostpuno.

Presedavajući u turističkim zajendicama nekih od najpoznatijih destinacija na svetu, imaju plan kako da prežive ovu izazovu sezonu pred nama, ali i kako da ove lokacije približe posetiocima što je više moguće.

Italija 

Evropska zemlja koju je pandemija korona virusa u najećoj meri pogodila, poprilično teško će se izboriti sa gubicama iz sfere turizma. Zbog čega Dario Franceschini - ministar kulturnog nasleđa i aktivnosti Italije predložio slobodu kretanja za turiste iz regije evropske unije. 

Dok se ovaj zahtev ne prihvati, sve turističke lokacije u Italiji biće dostupne isključivo za turizam unutar zemlje.

Kipar

Zamenik ministra turizma na Kipru - državi koju je korona virus pogodio sa relativno malim brojem zaraženih, najavio je da će Kipar svoje granice za strane turiste otvoriti u junu. 

Vizija je da se sve vrati u normalu (kao što je to bilo prošle godine) sredinom juna meseca.

Tajland

Kada je u pitanju najpopularnija morska meka Azije - povratak u normalu primarniji je možda više nego igde, s obzirom da Tajland praktično samo od turizma i živi.

Međutim, uzimajući u obzir upravo činjenicu vezanu za popularnost ove destinacije, ministar kulture i sporta Tajlanda - Phiphat Ratchakitprakarn, ima plan da uvede određene mere predostrožnosti, koje se neće svima dopasti. Prednost pri poseti Tajlanda imaće oni koji u zemlji planiraju da ostanu duži vremenski period, te oni koji odsedaju u smeštaju sa četiri i pet zvezdica. Razlog za to je veća kontrola koja se može sprovesti na ovaj način.

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Najpopularnije

Moda

Celebrity