Kada sa italijanske obale pređete na Francusku i redom prolazite čuvene elitne destinacije poznate po ništa manje čuvenom francuskom šarmu i glamuru: Monako, Nicu, Kan, stižete u Sen Trope, najsjajniji dragulj Azurne obale.

Ovo modensko odmaralište smešteno je praktično na rtu, a nekada je bilo klasično ribarsko mestašce sa kamenim kućicama i uskim uličicama,  gde se živelo se skromno i radno, kao i u većini mediteranskih mesta. Ništa ga nije posebno izdajalo od ostatka primorskih gradića na rivejeri.

Legenda kaže da su umetnici, a posebno slikari Sen Trope izdavajali, govoreći kako ga krasi posebna svetlost, te da su zapravo oni bili ti koji su ovaj uljuljkani gradić ucrtali na turističku mapu Evrope.

Tako je početkom 20. veka ovo odmaralište postalo stecište čuvenih modernista i impresionista, poput Picasa, Matissa i Paula Signaca koji su postali redovni gosti.

Tokom 30-ih godina prošlog veka, holivudski zlatno momci poput Clark Gabela i Errola Flynna, koji nisu bili željni pažnje, nakon par dana provedenih u Monaku sklanjali su se u šarmantni gradić na obali, koje krase brojne blaže sa uvalicama i kristalno bistrom vodom.

foto: Instagram/thisissttropez

A onda je upravo ovde, 1955. godine Roger Vadim odlučio da snimi "I bog stvori ženu" sa prelepom Briggite Bardot u glavnoj ulozi. I tada se sve promenilo zauvek.

Već tokom snimanja filma set se posećivali brojni režiseri i glumci, dolazeći iz Kana. Jednostavne kafane u koje su svraćali lokalni ribari, pretvorene su ubrzo u barove.

Od kojih jedan od najčuvenijih, u koji danas dolaze Leonardo Di Caprio i Beyonce, "Club 55" nosi ime upravo po godini u kojoj se sve promenilo za žitelje Sen Tropea.

Interesantno je da ne postoji članstvo u ovom klubu i da u njega i danas može ući ko god želi, te ga obavezno posetite ukoliko planirate nesvakidašnje leto na ovoj čuvenoj destinaciji.

Gradić je čuven i po ogromnom broju luksuznih jahti, koje možete videti tokom šetnje po rivijeri. Većina vlasnika vreme provode upravo na jahtama, te ćete ih u večernjim satima videti kako sede sa društvom i piju vino na svom mini privatnom parčetu raja.

Luksuz je rezervisan i za središte starog grada u kome se nalaze butici najvećih modnih imena. A neki od njih imaju ovde i svoje hotele, te ovde možete doživeti i potpuno posebano Louis Vuitton i Dior iskustvo.

Jedno od obaveznih mesta za posetu je i muzej "Musée del Annonciade" u kome se nalazi spektakularan broj dela čuvenih slikara.

Šetnjom kroz uske uličice ovog glamuroznog, ali ipak specifičnog primorskog gradića može se naći i sasvim povoljan smeštaj u nekom od hostela i malih porodičnih pansiona.

foto: Instagram/thisissttropez

Ipak, ukoliko sebi ne možete da priuštite boravak, onda svakako ne izostavite posetu legendarnom hotelu "De la Ponche" na čijoj se terasi u mreži ljuljuškao Pikaso i gde je Brigitte Bardot odigrala čuvenu plesnu scenu u kultnom "I bog stvori ženu".

Gosti ovog porodičnog hotela koji ima svega 18 soba bile su Catherine Deneuve, Kylie Minogue, Kate Moss, Lady Gaga, Rihanna, kao i Karl Lagerfeld, Bono i mnogi drugi.

A za njegovu popularnost zaslužan je kako kažu veličanstven pogled na pučinu, autentičan enterijer meditaranskih zdanja i usluga zbog koje se svi osećaju prijatno i dobrodošlo.

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija

Ovo je mesto na koje se dolazi da biste videli i bili viđeni, najpoznatije je odmaralište u Evropi, a za njegovu današnju popularnost zaslužna je Brigitte Bardot i film "I bog stvori ženu".