Uštinite nas - mislimo da sanjamo.

Ako ste ikada poželeli da svoje dane provodite na italijanskom suncu, berete masline, pijete chianti, lutate nesagledivim obalama i vinogradima, te savladate njihov jezik - sada želja može da vam se ispuni.

Naime, Airbnb kompanija u potrazi je za jednom osobom koja želi da se preseli na godinu dana na Siciliju - potpuno besplatno.

Odabrana osoba živeće u savremenom dizajniranom prostoru od strane arhitektonske firme Studio Didea, koja je deo velike kampanje pod nazivom "Kuća od 1 evra". Naime, već nekoliko godina gradić Sambuka na Siciliji prodaje nekretnine po simboličnoj ceni od 1 evra, kako bi oživeli ovaj grad i podstakli turizam.

U izdatom saopštenju za javnost, gradonačelnik Sambuke rekao je kako je ovo divna prilika, navodeći da je ''lepota kampanje to što daje drugu šansu ne samo napuštenom, restauriranom domu u srcu sela – već je i druga šansa osobi koja se u nju useli''.  Dodaje da im je potrebna osoba koja bi bila Airbnb domaćin i želi istinski da zaroni u italijansku kulturu - učestvuje u svim običajima od berbe grožđa do berbe maslina, te upozna najrazličitije ljude.

Sambuka je živopisan gradić na brdu i pruža sjajan pogled na Siciliju, te ne čudi što je zaintrigirala potencijalne kupce iz celog sveta. 

Uslovi za prijavu su da ste punoletni, govorite native engleski, te želite da doprinesete seoskom životu u periodu od godinu dana. Ako ispunjavate uslove i želite da počnete ispočetka, ne propustite ovu priliku.

Pa... gde da potpišemo?