Food & travel photography

Šta: Aran Goyoaga je poznata blogerka, food stilista i fotografkinja koja svoje recepte i fotografije deli na blogu CannelleetVanille. Spojila je sve svoje strasti i povremeno organizuje radionice fotografije i kulinarstva širom Evrope. 

Kada: Od 26. do 29. juna Aran će voditi grupu kreativaca na kursu na Islandu. Datume za nove radionice pratite na njenom sajtu.

Šta dobijate: U cenu je uračunat boravak u hotelu Hlemmur Square u Rejkjaviku, ostaje se četiri noći, a kurs fotografije traje tri dana. 

Šta spakovati: Foto-aparat! Osim što ćete uživati u fantastičnim prizorima prirode, napokon ćete naučiti kako da svoje impresije sačuvate u digitalnom obliku. Zabavljaćete se stilizujući hranu za snimke koji podstiču apetit. Ponesite udobnu odeću koja vas neće sputavati u procesu učenja.

Kolika je grupa: Maksimalni broj polaznika je deset osoba. Smeštaj je na bazi dvokrevetnih apartmana i ne postoji mogućnost zakupa jednokrevetne sobe. 

Bonus: Osim časova, koji će vam pre delovati kao odličan provod, a ne naporan kurs, organizovane su i dodatne aktivnosti. U turu Islandom uključen je i izlet brodom do ostrva Videy. Pored grupnih časova, svako od polaznika će dobiti priliku da sa Aran radi jedan na jedan.

www.cannellevanille.com

Pinktrotters

Šta: Ženska putovanja po uzoru na sestrinstva sa američkih univerziteta. PinkTrotters koncept okuplja devojke koje na putovanjima žele da se dobro zabave, upoznaju nove ljude i uživaju u zabavnim letnjim noćima bez kraja.

Kada: Pink putnice su trenutno koncentrisane na projekat letnjih vila, u julu će biti na Mikonosu, avgust je rezervisan za Ostini, dok u septembru nude letovanje u vili na Ibici.

Šta dobijate: Nedelju dana provoda na najglamuroznijim morskim mestima u Evropi, u posebno odabranim luksuznim vilama. Svaka od njih ima sopstveni bazen i ogromne terase koje gledaju direktno na more. 

Šta spakovati: Pre svega dobro raspoloženje, a zatim sve ono što vam je potrebno za stylish dane na plaži (ovim devojkama plaža je modna pista, priključite se toj zabavi!), ali budite spremne i za dugačke noći u najpopularnijim diskotekama.

Kolika je grupa: Uobičajene PinkTrotters grupe broje do osam, dok u letnjim turama zajedno može letovati do 12 devojaka. 

Bonus: Svaku putnicu dočekaće paket od sponzora, među kojima su Essie, Scholl i Veet. Gošćama su na raspolaganju i brendirana Ford vozila (zaboravite na iznajmljivanje kola!). Na turi Mikonosom za frizure devojaka zadužen je beauty salon Despina Gavala, a zainteresovane mogu zakazati časove joge, kao i privatnu večeru na terasi vile. Sve je podređeno potpunom uživanju.

www.pinktrotters.com

Italianfix

Šta: Tura po italijanskom regionu Cinque Terre, koji se sastoji od pet šarenih seoca koja se protežu duž obale. Ova regija je širom sveta poznata po pejzažima koji oduzimaju dah, kao i po bogatom kulturnom nasleđu.

Kada: Prva tura traje od 24. do 30. juna, dok je druga zakazana za nedelju od 6. do 12. jula.

Šta dobijate: Šest noćenja u hotelu Cinque Terre Residences, koji je smešten iznad seoca Riomaggiore, a nalazi se blizu mnogih restorana, radnji i plaže. Vodiči i domaćini su Bianca Gignac, ekspert za putovanja, i Tim McDiarmid, vlasnica ketering kompanije iz San Antonija.

Šta spakovati: Obećavaju „nula posto stresa pri pakovanju“ jer svi prijavljeni na mejling listu dobijaju detaljan spisak toga šta im konkretno treba na putovanju. Pored toga, u sobama ih čekaju poklon paketi sa beauty proizvodima „Flight be gone“, kao i flaša hladnog proseka. 

Kolika je grupa: Maksimalni broj ljudi po grupi je 12, a na put mogu krenuti samo žene! Da, ova tura je namenjena samo lepšem polu i posebno odgovara damama koje bi želele da putuju same. 

Bonus: U toku ture jedno veče je rezervisano za čas kuvanja sa Tim McDiarmid, fokus je na zdravim italijanskim specijalitetima koje možete sami napraviti kod kuće. Da bi sve bilo još zabavnije, damama je na raspolaganju i lični kupac, koji će ih rado provesti kroz vrhunsku italijansku modu.

www.italianfix.com

YogipsyTours

Šta: Larissa Olenicoff je plavokosa devojka iz Kalifornije koja je surfovanje talasima zamenila obilaskom planete, a pre svega istočnog bloka. Nate Robert je iz Australije krenuo u potragu za jedinstvenim iskustvima. Pošto su se upoznali na jednom od putovanja, Nate i Larissa sada zajedno organizuju putovanja po Balkanu.

Kada: Prva letnja tura obuhvatala je desetodnevni put od Beograda preko Sarajeva i Mostara do Kotora i Bara. Sledeća je zakazana za početak septembra i ta avantura obuhvata Makedoniju i Albaniju.

Šta dobijate: Travel blogeri su sabrali svoja iskustva na trusnom balkanskom tlu i stvorili program koji će zbunjene turiste naučiti mnogo toga o destinaciji koja se tek pozicionira. Put je pre svega namenjen strancima, ali možda nije loše da i vi bolje upoznate Balkan iz sasvim drugog ugla.

Šta spakovati: Ključna reč je „udobno“ i budite spremni na sve. Putovanje je zamišljeno tako da se isprobaju nove stvari i uživa u jedinstvenim iskustvima.

Kolika je grupa: Oko desetak ljudi.

Bonus: Ova putovanja su svojevrsna avantura i za same vodiče, tako da su oni opušteni i fleksibilni, a tu mantru prate i svi prijavljeni. Larissa i Nate u svaku turu dodaju posebnu zanimljivosti, kao što je putovanje čuvenim Titovim plavim vozom.

blonde-gypsy.com&www.yomadic.com

Tekst: Jelena Karakaš